‘1000 euro’

Tijdens een wandeling op de Teersdijk, zoals wij die nagenoeg iedere dag maken, kwamen wij een mevrouw tegen met haar loslopende Duitse herder; niet het meest betrouwbare hondenras. Omdat wij stil gingen staan en haar vroegen haar hond aan de lijn te houden – zoals daar immers verplicht is – kregen wij als antwoord dat wij 1000 euro van haar zouden krijgen als de hond ons zou bijten of iets anders zou aandoen. Uiteraard een aantrekkelijk voorstel, als onze AOW en pensioen niet toereikend zou zijn. Een typisch voorbeeld van de omgekeerde wereld, zoals die steeds meer in de leefomgeving en de maatschappij duidelijk wordt. Helaas dus ook in Dukenburg. Onze praktische oplossing: maandelijks door mij het huren van een antibijtpak, zoals dat wordt gebruikt bij de opleiding voor politiehonden, en dan contact zoeken met deze loslopende hond.

De kracht van Dukenburg is het vele groen en de ruimte in het algemeen. Als liefhebber van dat alles, loop je door de wijken en je staat versteld van de vele fraaie voor- en zijtuinen. Helaas zijn er ook te veel onbegrijpelijke lelijke verwaarloosde en/of versteende tuinen. Is het in overweging te nemen – voor de redactie – een wedstrijdje uit te schrijven voor een foto voor de mooiste voor/ zijtuin in Dukenburg (in verband met privacybescherming geen ommuurde/omheinde achtertuinen)? Goed voor enkele bladzijden in onze Dukenburger.

Omdat je kunt voorspellen dat het een keer stevig mis zal gaan nog een ergernis mijnerzijds. Wonend langs een busbaan, fietspad en trottoir staan we nagenoeg voortdurend verbaasd over het merkwaardige gebruik daarvan. Hele families, compleet met kinderen, op de fiets over het trottoir, kantoorpersoneel massaal – zonder om te kijken – royaal over het fietspad en/of busbaan overstekend. En dan de schrik van de buschauffeurs over alles wat ofwel een stoplicht negeert ofwel de busbaan als fietspad gebruikt. De chauffeurs moeten dan wel toeteren en de aanwonenden schrikken daar behoorlijk van.

Genoeg gemopperd? Dan toch nog even, nogmaals, de complimenten voor de geweldige afbeeldingen op de wanden van de viaducten in Zwanenveld en Malvert. Gelukkig nog steeds ongeschonden. Elke keer als ik erdoor wandel of fiets word ik daar heel blij van.

Guus Kroon

menu