‘Hondenpoep in het winkelcentrum’

Natuurlijk zijn er grotere problemen in de wereld, maar dan toch even: in de winkelcentra Hoog Catharijne in Utrecht en Kronenburg in Arnhem – beide van een goede kwaliteit – kom je geen hond tegen. Dat was tot voor kort in Winkelcentrum Dukenburg ook het geval, tot er een winkel voor dierenzaken plotseling in dit winkelcentrum een pand betrok. Kennelijk mocht vanaf dat moment alles, want nu struikel je over de honden, die toch echt niet allemaal naar die nieuwe dierenwinkel zullen gaan. Opmerkingen maken heeft geen zin, want dan komt er als antwoord dat het tegenwoordig allemaal mag en kan. Gevolg: het wachten is op de eerste hondenpoep op de tegelvloer van het winkelcentrum. Dat zal inmiddels ook wel zijn gebeurd. Jammer, want het ziet er na de renovatie goed uit, zeker door de vele zitjes.

Dan een heel ander verhaal: als gevolg van de hoge gasprijzen en de extreme verwarmingskosten is het een briljant idee van de gemeente – en dat mag ook wel eens worden gezegd – om alle wijkgebouwen overdag verwarmd en wel open te houden en bovendien in de ochtenduren gratis koffie te schenken. De recente brand in een van de drie woontorens bij het busstation Dukenburg, laat weer eens zien hoe belangrijk rookmelders en andere veiligheidsmaatregelen zijn. Misschien vanavond toch nog even de rookmelder testen? Al eerder was ik er over bezig, maar de uitstekend beschilderde viaducten in Zwanenveld/ Lankforst en Malvert/Weezenhof zijn gelukkig tot nu toe verschoond gebleven van lompe teksten of mislukte tekeningen. Houden zo!

En dan tenslotte, en het is niet nieuw,: de kwaliteit van de trottoirs/voetpaden in Dukenburg is dermate slecht, dat menigeen bij de huisarts terecht komt met een stijve nek van het continu naar de grond te moeten kijken, ter voorkoming van valpartijen door kuilen en/of hobbels van de tegels. Wat we daaraan kunnen doen? Bellen naar: 14024/gemeente Nijmegen/Meld- en herstellijn en daar aangeven welke stukken trottoir in uw omgeving voor herstel in aanmerking komen, zodat de gemeente een efficiënte aanpak kan plannen. Je weet maar nooit!

Guus Kroon

menu