‘Blauw-wit-rood’

Geen typisch Dukenburgs onderwerp maar toch even.

Zelfs als alle protesterende Nederlandse boeren gelijk zouden hebben in het zogenaamde stikstofdossier – en dat is toch op z’n zachtst gezegd geen 100 procent zekerheid – is er geen enkele aanleiding om het verkeer in het gehele land te ontwrichten en bestuurders te bedreigen en bovendien de nationale vlag van andere landen in heel Nederland op te hangen, ook dus aan deze kant van het Maas-Waalkanaal, zoals iedere Dukenburger kan zien. De nationale driekleur van Equatoriaal Guinee of Ethiopië of Iran of Koeweit zou dus de ideale oplossing zijn? Want daar is dat de driekleur blauw-wit-rood. Zo ga je zelfs als boer niet met ons nationale symbool om. Maar ik ben van voor de oorlog!

Wellicht ideale landen om daarheen te emigreren? Natuurlijk zal er iets zijn mis gegaan, hoewel iedereen in die sector al lang wist wat er aan de hand was.

Heel wat anders. Veel respect voor de laatste versies van dit wijkblad, dat door weinig mensen in elkaar wordt gezet, dus er is altijd behoefte aan ondersteuning.

Toch maar weer terug naar Dukenburg, waar ik – gezien wat beperkingen – tegenwoordig nagenoeg dagelijks dicht bij huis wat rondjes fiets of wandel, in ieder geval in of direct rondom de Dukenburgse wijken, om bij calamiteiten wat sneller te kunnen worden opgepikt. Iedereen die dat zou kunnen en willen: gewoon doen, want zelfs als je je ergert aan onvolkomenheden, de winst van het genieten is groter. En ‘tegenliggers’ groeten is vanzelfsprekend en sfeerverhogend.

Guus Kroon

menu