‘Anders nog…’

Het is heel lang geleden dat de echte Bakker Bart in Winkelcentrum Dukenburg zijn eerste winkel in Nederland is begonnen. Met de moderne oven en andere zaken, een noviteit. Wat ik mij nog van die jaren – en met mij mogelijk veel Dukenburgers – herinner is het stopwoordje van de mevrouw achter de toonbank als je bestelling was gedaan: ‘Anders nog?’ Ik zal haar in de nieuwe winkel missen!

Nu ik toch met complimenten bezig ben heb ik nog een aanrader. Kom eens in het atrium van Wijkcentrum Dukenburg. Niet alleen voor de ruil rondom en op de boekenplanken, maar ook voor de sfeervolle inrichting, onder andere in de vorm van het meubilair, waarbij ook een complete schommelstoel. Het staat leuk en de bewoners van Dukenburg verdienen het.

Gelukkig begint het oude ‘normaal’ langzaam vorm te krijgen na de coronacrisis. Dat is onder meer te merken aan de voorzichtige start van cursusactiviteiten en andere sociale gebeurtenissen en waardevolle ontmoetingsmogelijkheden. 20 augustus is/was weer de traditionele inschrijf dag van StAAD. Onmisbaar in Dukenburg. Waar we niet bijtijds genoeg mee kunnen beginnen is om bij de gemeentelijke politiek de knelpunten en toekomst van Dukenburg onder de aandacht te brengen. Wat let ons? In 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Sommige partijen vechten elkaar nu al de tent uit.

Ten slotte toch nog even mijn traditionele gemor over de kwaliteit in heel Dukenburg van trottoirs en de tegels daarop, maar ook de fietspaden op sommige punten (bijvoorbeeld rondom de ijsbaan) zijn meer dan gevaarlijk. Een stevige inventarisatie door de gemeente kan geen kwaad.

Guus Kroon

menu