‘Hans’

Ter gelegenheid van Koningsdag heeft Hans Veltmeijer een lintje ontvangen. Zie het artikel op pagina 30. Zeer terecht is hij even in het zonnetje gezet voor al die jaren en al die uren die hij – samen met Jacqueline – onder andere voor de Zevensprong voor vele anderen een voorbeeld en stimulans was voor het vrijwilligerswerk ten gunste van Dukenburg. Er wordt wel eens gezegd dat, als alle vrijwilligers een stap terug zouden zetten, het hele sociale stelsel in Nederland in elkaar zou donderen. Dat zou zeker het geval zijn in Dukenburg. Hans is daar een goed voorbeeld van.

‘Bruisend leven’

Natuurlijk is dit als gevolg van corona een periode van zestien maanden ellende. Maar het einde is in zicht. Zeker als wij ons nog enkele weken goed houden aan de ons opgelegde spelregels, dan kan heel veel weer op de oude toer verder in de vorm van cursussen, vergaderingen, sport, reizen bezoek aan schouwburg, bioscoop en bibliotheek. Kortom, het bruisende leven. Een hele klus voor (de besturen/vrijwilligers van) al die organisaties. Maar helaas, door weggevallen bewoners als dodelijk slachtoffer, maar ook velen die de erfenis van corona nog dagelijks blijven voelen, is niets meer hetzelfde als voorheen.

Positief wil ik nog even kwijt dat de bladzijden in de vorige Dukenburger met de kleurrijke afbeeldingen van de vele en originele muurschilderingen in ons stadsdeel een goed gevoel achter hebben gelaten.

Fijne Pinksterdagen en een mooie zomer.

Guus Kroon

menu