‘De klok’

Bij NS/Busstation Dukenburg hangt een klok aan een hoge paal die ons continu blijft verrassen. Eerst was deze een half jaar lang kapot, zonder dat er iets aan gebeurde en vervolgens is er een nieuwe klok gehangen. Goochelaar Hans Klok zou het niet beter doen, maar die klok blijft nooit langer dan enkele uurtjes draaien en stopt vervolgens. Daarna wordt hij kennelijk op afstand weer aangeslingerd voor een paar uurtjes. Continu verrassend maar hopelijk niet maatgevend voor de verantwoordelijke eigenaar, wie dat dan ook zou mogen zijn. Dit is al maanden aan de gang, waarvan akte.

Omdat ook ik slachtoffer was van de coronabesmetting, inclusief een longontsteking, heb ik ruim drie weken stevig in de ellende gelegen, maar zit nu weer in de opbouwfase voor de weggevloeide conditie. Daarvoor wandelen we veel en daar zijn gelukkig in Dukenburg veel mogelijkheden voor. De schitterende Teersdijk is duidelijk onze favoriet.

Maar tegelijk tijdens deze therapeutische wandelingen, ontdekten wij ook in Dukenburg veel betegelde trottoirs, die die benaming nauwelijks verdienen, door opdruk van boomwortels of brede voegen. Je breekt nog net je nek niet, maar het is wel opletten geblazen.

Dat brengt me op de Meld- en Herstellijn, waar allerlei klachten kunnen worden aangegeven. Het is een gemeentelijke afdeling die volgens mij behoorlijk alert functioneert. Alleen wij Dukenburgers maken er te weinig gebruik van.

Ik ben niet de enige Dukenburger, dus zouden we misschien allemaal eens per maand de Meld- en Herstellijn kunnen benaderen om de gebreken in onze woonomgeving door te geven en waarmee de gemeente meer gestructureerd kan ingrijpen.

Fijne feestdagen en een veilige jaarwisseling.

Blijf gezond.

Guus Kroon

menu