‘Gratis zwemmen in Dukenburg’

Vanaf zaterdag 1 juni 2024 neemt NV Sportfondsen Nijmegen de exploitatie van zwembad Dukenburg over van de Stichting Zwembad Dukenburg. Ter gelegenheid van de opening mag er op zaterdag 1 en zondag 2 juni een heel weekend gratis gezwommen worden. In de morgen met banenzwemmen maar ook en recreatief zwemmen in de middag. De aanwezige zwemonderwijzers zullen tussendoor aquasportlessen verzorgen. Zie de website voor de voorwaarden. 

Opening in 2016

Directeur Martijn Koop: “Het is ontzettend belangrijk dat het zwembad in Dukenburg openblijft. Zo houden we zwemmen toegankelijk voor een grote groep Nijmegenaren aan deze kant van de stad. Zwemvaardigheid en zwemveiligheid staan al jaren onder druk, zie ook de recente discussie over schoolzwemmen die oplaait bij de formatie in Den Haag. Tegelijkertijd zien we overal in Nederland dat zwembaden de exploitatie niet rond krijgen en de deuren moeten sluiten. Gelukkig hebben we aan de gemeente Nijmegen een partner die sport en bewegen hoog in het vaandel heeft staan en de daad bij het woord voegt als het gaat om het ondersteunen van deze essentiële sportinfrastructuur.”

Tot 2016 viel het zwembad in Meijhorst ook onder de vlag van Sportfondsen Nijmegen.  Sportfondsen Nijmegen is een zelfstandige NV met vier accommodaties onder de koepel Koninklijke Sportfondsen Nederland B.V. In 1932 opende het eerste openbare zwembad onder een sportfondsenconstructie in Nijmegen-Oost. Daarna volgden het gemeentelijke Goffertbad in de jaren ’50, en het Sportfondsenbad Nijmegen-West en Zwembad Dukenburg in de jaren ‘70. In 1998 werd het bad in Nijmegen-West grootschalig gerenoveerd, met een toegevoegd recreatiebad. Het bad in Nijmegen-Oost werd in 2012 vervangen door het nieuwgebouwde Erica Terpstra Sportfondsenbad een paar straten verderop. Met het zwembad in Dukenburg erbij is Sportfondsen Nijmegen werkgever voor zo’n 120 werknemers.

Over Sportfondsen

Bij Sportfondsen staan we iedere dag in de startblokken om ons in te zetten voor een vitaal Nederland. Dat doen we vanuit onze accommodaties samen met en voor gemeenten, maatschappelijke partners en bezoekers. Wij geloven dat iedereen vitaal kan zijn door in beweging te komen. Want van bewegen, alleen of samen, krijg je energie. En plezier. Of je nu beweegt om te ontspannen, jezelf uit te dagen, te leren of om te ontmoeten, wij geven die energie.

Wat in 1923 begon, inspireert ons anno nu nog steeds. Het was de droom van Han Bierenbroodspot, de oprichter van Sportfondsen, om zwemmen voor iedereen mogelijk te maken. Daarom bedacht hij bijna 100 jaar geleden een spaarsysteem waarmee in 1929 het eerste Sportfondsenbad mogelijk gemaakt werd. Hij legde daarmee ook direct de basis voor het stimuleren van sport en bewegen. Dat motiveert ons ook in het heden en geeft ons energie die we met plezier doorgeven.

www.sportfondsennijmegen.nl  en www.zwembaddukenburg.nl

Bericht mei 2024

menu