‘Glazen huis 3FM in Nijmegen in actie voor ALS’

3FM Serious Request komt deze twintigste editie in actie voor Stichting ALS Nederland. Het Glazen Huis staat dit jaar in de oudste stad van Nederland: op de Grote Markt in Nijmegen.

Actie

Van 18 tot en met 24 december staat het ‘Glazen Huis’ op de Grote Markt in Nijmegen. Traditiegetrouw voert 3FM in deze week een kerst actie voor het goede doel. De 3FM dj’s zetten zich in om samen met heel Nederland dag en nacht in om zoveel mogelijk geld in te zamelen, dit jaar voor ALS-patiënten. In Nederland leven zo’n 1500 mensen met ALS (amyotrofische laterale sclerose), of de aanverwante ziekten PSMA en PLS. Ieder jaar komen er 500 nieuwe patiënten bij en overlijden er ook 500 mensen. Dat betekent dat elk jaar duizenden gezinsleden, vrienden, kennissen, familie en collega’s te maken krijgen met deze mensonterende ziekte. Patiënten is maar weinig tijd gegund, bij ALS vallen de spieren één voor één uit. Na de eerste symptomen leven patiënten gemiddeld nog drie tot vijf jaar. Er is daarom geen tijd te verliezen.

Over Stichting ALS Nederland

Het doel van Stichting ALS Nederland is het financieren van wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak, genezing en behandeling van ALS. Daarnaast financiert de stichting ook hulpmiddelen zoals een spraakcomputer, rolstoelbus of een opklapbare elektrische rolstoel. De juiste hulpmiddelen geven mensen met ALS en hun naasten bewegingsvrijheid om het leven te vieren. Om zoveel mogelijk geld op te halen voor het noodzakelijke onderzoek en de ondersteuning van patiënten komt 3FM Serious Request dit jaar in actie voor Stichting ALS Nederland.

ALS niet meer dodelijk laten zijn Menno de Boer, zendermanager NPO 3FM: “Met 3FM Serious Request willen we Nederland verbinden, maar bovenal in beweging brengen. ALS is een van de weinige dodelijke ziektes. Er is geld nodig voor onderzoek, maar ook voor hulpmiddelen om mensen met ALS en hun naasten bewegingsvrijheid te geven. Samen met heel Nederland maken we ons sterk om die patiënten en hun families te helpen en hopelijk het onderzoek juist nu dat zetje te geven zodat ALS geen dodelijke ziekte meer is. Met het gastvrije Nijmegen, een bruisende stad in de provincie Gelderland, hebben we een prachtig decor om eind december het Glazen Huis te laten schitteren. Prachtige verhalen, kom-in-acties, livemuziek van de beste artiesten: dit wordt een unieke editie, waarbij we hopen dat heel Nederland samen met ons in actie komt voor Stichting ALS Nederland.”

Geen tijd te verliezen

Limore Noach, directeur Stichting ALS Nederland: “Het is fantastisch dat we zijn verkozen als het goede doel voor 3FM Serious Request 2023! Het geld dat dit mooie evenement oplevert is keihard nodig voor onderzoek. Dankzij recente technologische ontwikkelingen hebben we de hoop dat ALS in de nabije toekomst een behandelbare ziekte wordt in plaats van een doodvonnis. Daarnaast steunen we projecten voor optimale zorg en hulpmiddelen. Want voor mensen die de diagnose ALS krijgen, gaat het niet alleen om overleven maar ook om de kwaliteit van leven. Het is nu tijd om door te pakken en onderzoek naar ALS flink op te schalen. Geen tijd te verliezen!”

Over 3FM Serious Request

3FM Serious Request zet zich ook dit jaar in de week voor kerst in voor het goede doel, dit jaar voor Stichting ALS Nederland. Van 17 tot en met 24 december staan de radiozender en alle online en sociale kanalen van 3FM volledig in het teken van de actie en wordt er 24 uur per dag live radio en online content gemaakt vanuit het Glazen Huis op de Grote Markt in Nijmegen. Welke 3FM-dj’s dit jaar in het Glazen Huis actievoeren wordt op een later moment bekendgemaakt. Bezoek 3fm.nl voor meer informatie. Tijdens 3FM Serious Request worden er donaties gedaan, komen er mensen in actie en is het mogelijk om voor een bepaald bedrag een plaat aan te vragen. Dat levert natuurlijk geld op, maar wat vooral geld oplevert zijn alle acties die spontaan in den lande ontstaan en die gesponsord kunnen worden om zo het totaalbedrag omhoog te krijgen.

Ook Nijmegen laat zich wat dat betreft nu al niet onbetuigd. Op het moment van schrijven, begin november, zijn er al vele initiatieven gestart om straks een mooi bedrag te kunnen bijdragen aan de inzameling. Met name scholen en opleidingsinstellingen drukken nu al op het gaspedaal. En dat varieert van de Dukenburgse scholen (de Prins Clausschool en de Dukendonck) tot het Kandinsky college, de SSgN en de Hogeschool Arnhem-Nijmegen.

Bericht december 2023

menu