‘Geen wijziging bussen Dukenburg’

Er komt voorlopig geen aangepaste dienstregeling van de bussen in Arnhem en Nijmegen. Dat heeft busvervoerder Breng laten weten aan de Dukenburger. De provincie heeft een besluit hierover uitgesteld. Zoals elk jaar stelde Breng voor de dienstregeling vanaf de tweede zondag in december op enkele punten aan te passen. De grootste wijziging was: lijn 331 rijdt niet meer van Velp en Arnhem naar Dukenburg, maar naar Heyendaal.

Op het trajectdeel Weezenhof/Aldenhof – station Dukenburg – centraal station – Plein 1944 zou een aparte stadslijn komen, in de spits zes en in het dal vier keer per uur. De verbinding met het centrum zou daardoor fors verbeteren.

Nu rijdt lijn 331 twee keer per uur naar Plein 1944 en dat maar een beperkt deel van de tijd. Dit doet hij na de ochtendspits op maandag tot en met vrijdag tot het begin van de middag en op zaterdag tot het eind van de middag. Op andere tijden rijdt lijn 331 over de singels. De provincie beslist over de dienstregeling. B & W mag adviseren. B en W vond het voorstel prima. Dat vond zij niet van een ander voorstel van Breng, namelijk om lijn 6 niet meer door de Edisonstraat, maar over de Grootstalselaan te laten rijden.

Als antwoord op vragen van de Dukenburger in november 2022 schrijft Breng: “Deze dienstregeling wijzigingen is opgeschort. Provincie heeft nog geen zekerheid over het budget en de eventuele noodzaak om te bezuinigen. Daarom is besloten om de dienstregeling op lijn 331 niet te wijzigen in december en op een nader te bepalen datum in 2023 daartoe over te gaan.” Of alle wijzigingsvoorstellen dan doorgaan, staat niet vast.

Bericht december 2022

menu