‘Gasloos wonen: peiling bewoners’

Zwanenveld en Lankforst-Noord zijn de eerste gebieden in Dukenburg die aardgasvrij worden, als het aan de gemeente ligt. In maart 2021 heeft zij een enquête uitgezet onder alle huishoudens in dit deel van Dukenburg. Het gaat om ongeveer 3000 huishoudens.

Een kleine 700 mensen reageerden. Dat is 23 procent van een toch al klein deel van de Dukenburgers.

Zeer binnenkort gaat beslist worden over het doorgaan van een warmtenet. Deze beslissing zal meteen voor heel Dukenburg bepalend zijn. Het gaat dan niet alleen over of het er komt maar ook wie gaat leveren. En omdat dit hoogstwaarschijnlijk één leverancier is, gaat het om een monopolie positie!

Wat vinden de bewoners van heel Dukenburg hiervan? Ze zijn (nog) niet gevraagd.

De gemeenteraadsfractie van VoorNijmegen.NU vindt het aantal deelnemers aan de enquête erg laag. Daarnaast is sprake van het aanleggen van een warmtenet. Dat zal niet alleen voor Zwanenveld en Lankforst zijn, maar voor héél Dukenburg. De partij houdt daarom een eigen enquête voor alle Dukenburgers.

Klik hier om de enquête van VoorNijmegen.Nu in te vullen

Voor de complete uitslag van de peiling onder bewoners van Zwanenveld en Lankforst-Noord: klik hier

Hoe alle Dukenburgers over een warmtenet denken weten we dus nog niet en zal zeker onderzocht moeten worden. De Dukenburger houdt een vinger aan de pols, wordt vervolgd…

Voor alle berichtgeving in het ‘aardgasvrij’ project: klik hier voor het dossiers aardgasvrij

De redactie sprak Ammar Selman al over het betaalbaar houden voor iedereen. klik hier voor het gesprek

Bericht mei 2021

menu