‘Fotoboekje muurkunstwerken’

Min of meer ter afsluiting van het project om de wandschilderingen in de beide Dukenburgse viaducten aan te brengen, heeft de werkgroep een boekje gemaakt.

In dit boekwerkje wordt beschreven wat er allemaal is gebeurd vanaf het prille begin in 2021 tot de feestelijke opening begin november vorig jaar. Jacqueline van den Boom (fotograaf van de Dukenburger) heeft gedurende de afgelopen twee jaar een groot aantal foto’s gemaakt die nu, tezamen met enkele foto’s van anderen, in dit boekje zijn opgenomen.

Harm Jan van der Veen heeft als afgevaardigde van de werkgroep op 16 februari 2023 het eerste exemplaar op het gemeentehuis aan wethouder Noël Vergunst aangeboden. Bij het doorbladeren van het boekje gaf de wethouder nogmaals een compliment aan de werkgroep. “Jullie mogen trots zijn op wat er uiteindelijk is bereikt”, aldus Vergunst. De werkgroepleden geven aan dat ze ook wel een beetje zijn. Ook van diverse wijkbewoners horen we de laatste maanden allerlei positieve reacties.

 Het boek is ondertussen als tastbare herinnering uitgereikt aan allen die bij het traject zijn betrokken. Dat zijn wel zo’n veertig mensen. Het boek is op diverse plaatsen in de wijk ter inzage neergelegd, zodat een ieder het daar kan bekijken.

De Dukenburger besteedde al diverse malen aandacht aan het muurschilderproject.

Klik hier voor het interview met kunstenaar Johan Moorman

Foto’s van de kunstwerken in viaduct Lankforst – Zwanenveld Klik hier

Foto’s van het viaduct Weezenhof – Malvert Klik hier

Om naar de podcast te luisteren Klik hier via deze link ook een uitleg in tekst.

 

Bericht april 2023

menu