‘Fietsles voor volwassenen’

Fietsen is voor velen van ons een vanzelfsprekende bezigheid, zelfs als het weer wat minder is. Maar voor sommige nieuwkomers is fietsen iets dat ze op latere leeftijd moeten leren. Daarom biedt STEP fietslessen aan volwassenen. In een veilige omgeving leer je op je eigen tempo de fijne kneepjes van het fietsen. In september 2023 beginnen er weer fietscursussen bij STEP in Dukenburg. Je leert fietsen in de praktijk en je krijgt les in de verkeersregels.

Er wordt lesgegeven bij wijkcentrum Dukenburg op dinsdagochtend van 9.30 uur tot 11 uur. De cursus bestaat uit 12 groepsbijeenkomsten van 1x per week en kost 35 euro per cursus. U kunt ook gebruikmaken van de Meedoenregeling.

Heb je belangstelling of ken je iemand die graag wil leren fietsen dan kun je je aanmelden bij STEP Kijk ook op www.stepnijmegen.nl/fietsles

Verder bij STEP Nederlandse taalcursussen.

Vanaf 4 september 2023 worden er weer Nederlandse taallessen gegeven in wijkcentrum Dukenburg. Volwassen migranten en vluchtelingen die de Nederlandse taal beter willen leren spreken, schrijven en lezen kunnen vanaf 28 augustus 2023 een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek om het taalniveau te bepalen met een taaltoets.

Nederlands in de praktijk.

Als deelnemer aan de taallessen van STEP kun je ook deelnemen aan een georganiseerde activiteit of vrijwilligerswerk. Je wordt daarbij begeleid door een trajectbegeleider. Door mee te draaien binnen een initiatief, vereniging of organisatie krijg je nieuwe contacten en vergroot je je zelfvertrouwen. Zo wordt de theoretische kennis in de taallessen gekoppeld aan de praktijk.

Vrijwilligers

Achter STEP staat een team van enthousiaste vrijwilligers die zich inzetten als taaldocent, docent digitale vaardigheid, fietsdocent of taalcoach. Ben jij geïnteresseerd in vrijwilligerswerk en wil je graag een bijdrage leveren aan de integratie en ontwikkeling van anderen? Kijk dan op de website van STEP Nijmegen en meld je aan als vrijwilliger.

STEP. Wijkcentrum Dukenburg. Meijhorst 70 39. 024-323 32 35. info@stepnijmegen.nl

www.stepnijmegen.nl

Bericht augustus 2023

menu