‘Energie-Fixers’

Op woensdag 31 augustus 2022 heeft wethouder duurzaamheid Tobias van Elferen het startschot gegeven voor het project met de Energie-Fixers. Dat deed hij in de 44e straat Zwanenveld.

De EnergieFixers beginnen als eerste in de wijken Aldenhof, Meijhorst en Zwanenveld,. Inwoners kunnen contact opnemen met de gemeente over energiebeparingsmaatregelen.

Dat kan door de bon uit de Dukenburger (nummer 7 van 2022) in te leveren in de ‘Duurzaam-wonen’ winkel in winkelcentrum Dukenburg.

Of online: www.nijmegen.nl/energiefixer aanmelden.

De gemeente neemt contact op voor een afspraak en om te bespreken wat mogelijk is.

 

De Fixers komen, wanneer het de bewoner uitkomt op bezoek en ze nemen gereedschap en isolatieproducten mee. Daarna gaan ze aan de slag in huis, op basis van de gemaakte afspraken. Ze installeren bijvoorbeeld radiatorfolie, tochtstrips en geven uitleg hoe de centrale verwarming beter/slimmer is in te stellen. Met het doel om met minder energie het huis warm te krijgen. En de warmte in huis langer vast te houden. Dat scheelt in de portemonnee en de fixers zijn helemaal gratis, als bewoner hoef je zelf niets te doen. Een bezoek duurt tussen de twee en vier uur.

Elk huis is anders, maar dit zijn de meestvoorkomende maatregelen: reflecterend materiaal achter radiatoren, ventilatoren onder de radiator (warmte wordt sneller en beter verspreid), tochtstrips die de kieren dichten, de cv slimmer instellen, koppelstukjes en/of filters waarmee u water bespaart.

Bericht oktober 2022

menu