‘Als kerk willen we er zijn voor mensen uit de buurt’

Als Ontmoetingskerk zijn we gewend dat we er zijn voor anderen. We bieden een luisterend oor en we bieden een plek aan de Voedselbank om pakketten uit te delen. Zo zijn we ook voor deze mensen een luisterend oor bij een kopje koffie of een bakkie thee.

We hebben ook een voorjaarsprogramma, wat dit jaar in het teken staat van pelgrimeren. Het op weg gaan van de ene plek naar de andere plek en intussen nadenken over een vraag of onderwerp.

En van de zomer is er weer een zomerprogramma. Want sommige mensen kunnen heerlijk met vakantie gaan in de zomer. Anderen hebben daar helaas niet de middelen voor. Daarom willen we ook dit jaar in de Ontmoetingskerk, Meijhorst 70-33 de ruimte bieden om toch op een ludieke manier naar het ‘buitenland’ te gaan. We gaan in de zomervakantie weer elke woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur met elkaar op reis naar een ander land. Iemand uit dat land vertelt dan iets over het land zelf, de gewoontes, de keuken van daar. En indien mogelijk maakt die persoon ook iets uit dat land. Of kan iets kopen uit dat land voor bij de koffie en thee. We vragen alleen een vrijwillige bijdrage voor de koffie en thee.

Nieuw dit jaar is dat er ook een programma is voor de kinderen. Die gaan op deze woensdagmiddag leuke dingen doen. Bij slecht weer kunnen we ook binnen iets regelen. We gaan met de kinderen bijvoorbeeld een keer naar de speeltuin bij de Staddijk. Maar ook een theatervoorstelling maken en opvoeren voor de ouders en andere belangstellenden.

Dukenburg is een multiculturele wijk en wij zouden het super vinden als we dus een multiculturele reis kunnen maken deze zomer. Wil je een keer een middag je verhaal vertellen uit jouw land, zeer welkom! Meld je even bij de Ontmoetingskerk. Vorig jaar hadden we maar één middag regen. Voor de rest van de tijd was het supermooi weer.

We kunnen elkaar ontmoeten en zo van elkaar leren. Wij kijken er naar uit jullie te ontmoeten deze zomer.

Pastor Els Geelen

menu