‘Een nieuw begin of nieuwe start’

De schoolvakantie is weer voorbij, “De scholen zijn weer begonnen!” staat er te lezen op het spandoek op de Van Appelterenweg. Sommigen gaan iets nieuws beginnen omdat ze voor het eerst naar school gaan. Kleuters die voor het eerst naar de basisschool gaan. Of kinderen die naar een andere groep gaan. Of kinderen die de basisschool verlaten en als brugpieper beginnen op het voortgezet onderwijs. Nieuw dat je eerst de oudste van de school was en nu de jongste. Als docent beginnen op een andere scholengemeenschap. Mensen die starten in een nieuwe baan of starten na hun pensioen als vrijwilliger.

Iets nieuws deze zomer was dat we op wereldreis waren in Dukenburg. Elke woensdagmiddag van de vakantie waren we in een ander land, hoewel we gewoon in de Ontmoetingstuin van de Ontmoetingskerk bleven. We waren o.a. in Kameroen en Tadzjikistan. We hoorden hoe het is om daar te leven. Maar we bleven ook een keer in Nederland. Er was lekkers gemaakt uit het land door mensen die daar vandaan kwamen.

Iets nieuws beginnen tijdens de bouwdorpen die ook in Dukenburg weer geweldig was.

In de kerken zijn de startzondagen geweest. We beginnen niet aan een nieuw kerkelijk jaar maar wel aan een nieuw werkjaar in de kerk. De werkgroepen starten weer op en ook de vaste bijeenkomsten zijn er weer. Denk bijvoorbeeld aan de aanloopochtend op woensdag en vrijdag in de Ontmoetingskerk.

Iets nieuws beginnen kan ook door op een andere plek gaan wonen. Zelf ben ik eind augustus verhuisd van het centrum van Nijmegen naar Dukenburg. Nu ik een jaar in Nijmegen werk, voel ik mij wel thuis in Nijmegen. Nu ik in Dukenburg woon, hoop ik mij wat meer Dukenburger te gaan voelen. Hoewel het, zoals overal wel is, zo zal zijn dat ik van buiten kom en als iemand van buiten beschouwd zal blijven.

In het najaar starten we als Ontmoetingskerk iets nieuws omdat we dan starten met het najaarsprogramma. Het thema van dit najaar is Verwijdering – Verbinding.

U heeft het gelezen….we hebben een nieuw begin of start gemaakt.

Pastor Els Geelen

menu