‘Eerste bewoners NDW21’

Net voor de kerstdagen kregen de eerste bewoners van de nieuwbouw aan de Nieuwe Dukenburgseweg de sleutels van hun nieuwe woningen. Het waren bewoners van het gebouw Rumba van woningcorporatie Woonwaarts en van gebouw Tango van woningcorporatie Talis. De eerste twee gebouwen van in totaal zeven die de nieuwe buurt gaan vormen in de voortuin van Dukenburg, de Winkelsteeg in de wijk Goffert.

Bewoners van het gebouw Tango krijgen hun sleutel bij NDW21, Nijmegen.

Na zes maanden bouwtijd zijn dit de eerste opleveringen. In deze nieuwe stadsbuurt komen zeven woongebouwen met bijna 500 appartementen. Deze gebouwen hebben woningen met een oppervlakte van 20m² (studio’s), 40 m² (2 kamer-) en 60 m² (3 kamer appartementen).

Tango heeft: 17 tweekamerappartementen, 23 driekamerappartementen (sociale huur) en 15 driekamerappartementen (middeldure huur). Komend halfjaar worden de andere vijf gebouwen opgeleverd. Naast zes gebouwen met huurwoningen van Portaal, Talis en Woonwaarts komt er ook een gebouw met 79 studio’s voor studenten.

Ontmoeting en verbinding centraal

Deze woningen zijn vooral bedoeld voor jongeren, studenten en mensen die met spoed een huis zoeken. Ze komen in een woning waarin de muren geschilderd zijn en er ligt al vloerbedekking. De bewoners hebben in gesprekken vooraf hun motivatie om hier te wonen samen met anderen moeten uitleggen. Samenleven en iets betekenen voor je buurvrouw/man en de buurt is een pre. Daarom komt er bij de ingang van de buurt HEEM. HEEM is een creatieve en natuurlijk broedplaats waar ontmoeting en verbinding centraal staan.

Bericht februari 2024

menu