‘Een ontdekkingsreis in Museumpark Orientalis’

Zomer tip

Op een speelse manier een ‘ander land’ ontdekken, het land van geloven, dat schreef de Dukenburger in nummer vijf van 2023. Dit alles kon op zaterdag 1 juli. Vanuit het hele bisdom Den Bosch reisden gezinnen af naar Museumpark Orientalis in de Heilig Landstichting bij Nijmegen. Ze troffen het toen niet met het weer maar Dukenburgers kunnen natuurlijk de ‘kat uit de boom kijken’ en met mooi weer de korte trip naar het museum maken.

Om met elkaar een leuke en gezellige dag te hebben, maar ook om samen stil te staan bij het wonderlijke van het leven. En dat op een plaats waar geloven van oudsher geen taboe is. Jarenlang was het museumpark (toen Bijbels Openluchtmuseum geheten) een drukbezochte bedevaartplaats, waar je als het ware het land van Jezus kon bezoeken zonder een verre reis te moeten maken. In dit park nu speelt een ontdekkingsreis zich af, en onderweg valt er van alles te ontdekken, te spelen en vaak ook te doen.

Museumpark Orientalis brengt deze zomer het thema ‘ont(-)moeten’ tot leven. Op zaterdag 22 en zondag 23 juli 2023 draait het programma om genieten van samenzijn en het ontdekken van nieuwe (oude) smaken. Voor bezoekers van het Museumpark is er tussen 12.00 uur en 17.00 uur (kosteloos) van allerlei lekkers te proeven, dat terplekke door Romeinse koks wordt bereid.

Van huis uit waren de Romeinen een sober levend volk, met een dieet dat vooral uit brood, kaas, olijven en af een toe een visje bestond. De Romeinse keuken werd verfijnder nadat het Romeinse Rijk zich uitbreidde richting het Oosten. Toen verschenen bijvoorbeeld gefrituurde flamingotongetjes op het menu.

Cenakelkerk

Een ander en mooi bezoekdoel kan de Cenakelkerk dichtbij het museumpark zijn, een onderdeel van het Grootste Museum van Nederland.

Pastoor Rabouplein 1, 6564 BP Heilig Landstichting (024) 322 21 65.  

Website Cenakelkerk: klik hier

Museumpark Orientalis

Het Museumpark Orientalis is van 22 juli tot en met 10 september open van 11.00 uur tot 17.00 uur van dinsdag tot en met zondag.

Profetenlaan 2, 6564 BL Heilig Landstichting

Website Museumpark Orientalis: klik hier

menu