‘DUVOL, een jaar later’

In mei 2022 was de Dukenburger in sporthal Meijhorst om volleybalvereniging DUVOL onder de aandacht te brengen in Dukenburg en mogelijk daarbuiten. Het ledenaantal was toen een punt van zorg, het aantal leden nam af en men was toen bang dat dit wel eens het einde van de vereniging zou kunnen betekenen.

Meer leden

Nu een jaar later zijn we terug om te zien wat er eventueel veranderd is. Een positieve ontwikkeling heeft plaatsgevonden. Mede door het artikel van verleden jaar in de Dukenburger en andere promotie zoals een filmpje van DUVOL (zie onderaan dit artikel) gemaakt door de buurtsportcoaches waarmee goed contact is, heeft ervoor gezorgd dat het ledenaantal is toegenomen. Nagenoeg een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Door het toegenomen aantal leden heeft er een verjonging plaatsgevonden wat iedereen toejuicht. Met deze mix van jongere en oudere spelers wordt enthousiast volleybal gespeeld. Dit gebeurt nog steeds recreatief en je ziet tijdens een clubavond dat men elkaar stimuleert en aanmoedigt.

Meegegaan met moeder en …

 Han is een van de nieuwe leden en heeft DUVOL ontdekt via de website van deze club. Hij komt zelfs van buiten Dukenburg, namelijk uit Brakkenstein. Toen bij Dina een ander nieuw lid de dansavond, Koerdisch dansen, niet doorging zei haar moeder die al bij DUVOL speelde eens mee te gaan. Dina had zo’n tien jaar hiervoor al volleybal gespeeld op competitieniveau maar speelt nu met plezier recreatief volleybal. Zo heeft Jeffrey een van de andere nieuwelingen ook een volleybal achtergrond. Hij heeft lang in Wijchen op competitieniveau gespeeld maar combinatie werk en sport werd te veel. Na acht jaar wilde hij wel wat gaan doen maar dan recreatief en kwam zodoende bij DUVOL.

Training is verbetering

Ook al wordt er recreatief gespeeld de avond wordt steevast begonnen met een training, onder leiding van een trainer. Bedoeling hiervan is het verbeteren van de techniek zodat het voor iedereen leuker wordt een partij te spelen.

DUVOL is elke dinsdagavond te vinden in Sporthal Meijhorst van 20.00 tot 21.30 uur waarna afgesloten wordt met een drankje voor diegenen die dat zouden willen.

Meedoen? ‘Kom in beweging en volleybal gezellig met ons mee.’

Even meekijken klik hier voor de video gemaakt door Pim de Ruijter.

Meld je aan bij via dit mailadres -klik- .

Bericht juni 2023

menu