‘Duuk 2023 was weer een groot succes’

Op 19 augustus opende bouwdorp DUUK voor ongeveer 250 kinderen. Tot en met 23 augustus betekende dat veel vermaak maar ook ‘vier grote vrachtwagens vol met houten pallets’ die omgetoverd werden tot een heus dorp. Het ’Kinderbouwdorp DUUK’ in Aldenhof was ook dit jaar weer een groot succes.

De voortekenen waren al gunstig. De editie 2023 van dit traditionele evenement in de laatste week van de schoolvakantie was binnen anderhalve week uitverkocht. De weergoden werkten die week ook fantastisch mee. Een stralend zonnetje, op de laatste (woens)dag misschien iets te warm. De organisatie verliep weer op rolletjes door de vele vrijwilligers. Die bemande ook de keuken, knutselruimtes en het activiteitenveld. Zonder vrijwilligers geen bouwdorp en er waren gelukkig veel nieuwe gezichten te zien. Al dagen vooraf waren ze druk met het opbouwen en al direct na het ‘songfestival’ op woensdagmorgen hielpen vele handen met het opruimen. Die avond was ‘het dorp’, helaas, weer weg. De kramen ingepakt en was er driftig naar spijkers gezocht in het gras. Tevreden zaten de vrijwilligers daarna aan de gezamenlijke maaltijd.

Voetballers

Dit jaar was er ook nog wat extra’s. Een afvaardiging van de selectie van voetbalclub NEC kwam dinsdag op bezoek. Waaronder stervoetballer Dirk Proper en algemeen directeur Wilco van Schaik. Er werden onder andere volop handtekeningen uitgedeeld. Bij gebrek aan papier gebeurde dat soms op hout of op de kleding en schoenen van jonge deelnemertjes. Die zullen nu wel een aantal jaren ongewassen blijven, als het aan de jonge voetbalsupporters ligt. Anderen namen trots de plank mee naar huis waarop de handtekening staat.

Afdeling snoep had ook niet te klagen over klanten …

Afscheidsfeest

Het bouwdorp werd afgesloten met onder andere een heus songfestival op de gebruikelijke platte kar op het parkeerterrein. Onder de benaming ‘DUUK Got Talent’ mochten deelnemertjes hun beste zangstem laten horen aan het enthousiaste publiek.

De organisatoren waren zeer tevreden. Afgezien van enkele kleine EHBO-hulpjes was het weer een groot feest. Wat het DUUK-team betreft gaan we op naar een even geslaagde versie in 2024. Hieronder de foto’s van 2023.

De achtergebleven spijkers …

 

Foto’s dag 1. Zaterdag 19 augustus Klik hier

Foto’s dag 2. Zondag 20 augustus Klik hier

Foto’s dag 3. Maandag 21 augustus Klik hier

Foto’s dag 4. Dinsdag 22 augustus Klik hier

Foto’s dag 5. Woensdag 23 augustus Klik hier

 

Bericht augustus 2023

Bericht augustus 2023

menu