‘Dukenburg in beweging, zomersportdagen’

Zomerprogramma

In het kader van kom of blijf in beweging waren deze zomer verschillende activiteiten gepland voor volwassenen en senioren. Dit programma was een initiatief vanuit de gemeente Nijmegen onder leiding van het buurtsportcoachesteam Dukenburg.

Het waren drie momenten in de maanden juli en augustus, waarvoor men zich van tevoren kon aanmelden. Deze activiteiten bestonden uit één dag wandelen tijdens de vierdaagseweek. Helaas kon dit door de extreme hitte op de geplande dag niet doorgaan, maar klik hier voor wandelingen in Dukenburg. De tweede activiteit was handboogschieten in augustus bij de handboogvereniging Staddijk (klik hier voor meer) de derde Sport- en Speldag was op 26 juli in Sporthal Meijhorst en daar is de Dukenburger redacteur bij geweest.

Wat was er te doen

Deze Sport- en Spelochtend bestond uit kennismaken met badminton, volleybal, tennis en seniorensport. Er is gekozen voor deze sporten omdat ze laagdrempelig zijn. Zeker niet onbelangrijk is dat deze verenigingen altijd op zoek zijn naar nieuwe sporters. Bij seniorensport, op woensdagmorgen, wordt in het eerste deel vóór de pauze aandacht besteed aan oefeningen waarbij men zijn of haar conditie verbetert en/of in stand houdt. Na de pauze is er de mogelijkheid om badminton of volleybal te spelen. Dan kan men ook nog kiezen voor het zogenaamde ‘Dynamictennis’ (foto boven). Voorheen noemde men dit ‘Dutchtennis’. Bij ‘Dynamictennis’ wordt gebruik gemaakt van een racket met korte steel en een zachte bal. Het wordt gespeeld op een badmintonveld met laag net. De regels zijn van diverse racketsporten afgeleid. Deze regels kunnen naargelang de mobiliteit van de beoefenaars worden aangepast.

Diverse sportverenigingen

Om 10.30 uur verzamelden de deelnemers zich in de ontvangstruimte van de sporthal onder het genot van een kopje koffie/thee.

  Ze werden geïnformeerd over de aanpak van deze ochtend door Arno en Daan, de twee aanwezige buurtsportcoaches (klik hier). Om 11.00 uur werd het sportieve deel gestart met een gezamenlijke warming-up door Inge van de Senioren Sportgroep. (klik hier voor meer) Vervolgens werden groepen gemaakt die in een roulatiesysteem kennis konden maken met volleybal onder leiding van René van volleybalvereniging DUVOL. (klik hier voor meer) Zij spelen op dinsdagavond hun partijtjes in Sporthal Meijhorst. Badminton staat onder leiding van Riza van Badminton Combinatie Dukenburg. Hun clubavond is op maandag in Sporthal Meijhorst. Klik hier voor contact met de Badminton Combinatie  Zowel de volleybal- als badmintonvereniging zijn naarstig op zoek naar nieuwe leden, omdat het voortbestaan van deze verenigingen in het geding zou kunnen komen. Dit werd vertelt door bezorgde clubmensen tijdens deze ochtend. Voor Dukenburg zou dit een aderlating zijn op sportgebied. Bewegen blijft heel belangrijk voor iedereen, zeker om in conditie te blijven. Het is ook nog prettig om sociale contacten te hebben en bij sportverenigingen worden die snel gevonden. Bij het Dynamictennis was Inge Rengers namens ‘Senioren Sport’ aanwezig voor eventuele vragen.

Foto’s ‘Badminton Combinatie Dukenburg’ actief in sporthal Meijhorst.

Bericht augustus 2022

menu