‘Dukenburg heeft weer een fietsenzaak’

Begin februari bezochten we de nieuwe fietsenzaak van Kevin Janssen. Zijn ‘Rijwielhuis Janssen’ is gevestigd in Winkelcentrum Malvert, Malvert 71-07.

Kevin is nét begonnen met deze winkel annex werkplaats, gevestigd in het voormalige pand van rijwielhandel Scheepers. “Ik werk al vijftien jaar in de fietsen, eerst in Nijmegen en later in Wijchen’, zegt Kevin, “Op zeker moment hoorde ik dat Sjaak ophield met z’n business. Ik denk ik wandel eens naar binnen. Bleek dat hij net z’n voorraad had overgedaan, dus ik had alleen een min of meer leeg pand.”

Eigen fietsenzaak

Kevin kiest uiteindelijk toch daarvoor en begint, na wat kleine verbouwingen, met ingang van 14 januari ’23 zijn eigen fietsenzaak. “Nu nog wat leeg, maar in de loop van de tijd als de klandizie wat meer loskomt, kan ik de voorraden uitbreiden. Op dit moment doe ik voornamelijk reparaties, maar ik verkoop ook fietsen. Ik ben een universele fietsenmaker en -verkoper voor alle typen fietsen. Van oma-fiets tot geavanceerde e-bike, ik kan mijn klanten helemaal adviseren en bedienen.”

Al positieve reacties

Janssen heeft al veel positieve reacties uit Dukenburg.

 

 “Er lopen veel mensen even binnen om te zeggen dat ze het zo fijn vinden dat er weer een fietsenzaak is, dat hadden ze toch wel gemist.” En begrijpelijk natuurlijk, want een fietsenzaak/werkplaats is bijna een basisvoorziening in een stadsdeel als Dukenburg. “Ja, ik heb hier de enige fietsenwinkel”, zegt Kevin. “Da’s voor mij natuurlijk een prettige bijkomstigheid en wat het dubbel leuk maakt is dat ik tot nu toe alleen maar supertevreden klanten heb gehad. Laatst nog klanten uit Weezenhof die op sociale media een prima review zetten. Dat zijn echt leuke dingen.”

Vertrouwen opbouwen

 Het is voor een ondernemer niet gemakkelijk om in deze tijden iets nieuws op te starten. “Dat is ook één van de redenen dat ik best wel snel open ben gegaan. Op een gegeven moment ging er alleen maar geld uit en het is natuurlijk noodzakelijk dat er ook wat binnenkomt.” Zo langzamerhand begint dat steeds meer te lukken, hoewel Janssen nog lang niet aan z’n top zit qua aantallen klanten. “Ik denk dat ik wel goed zicht heb op de mogelijkheden’, aldus Kevin. ‘Ik heb er alle vertrouwen in dat ik het, met wat hulp van de Dukenburgers, ga redden.”

Rijwielhuis Janssen Malvert 71-07. 024-785 59 57 www.rijwielhuisjanssen.nl  

Voor reparaties kunnen fietsers ook terecht bij Fietsreparatie Dukenburg, Zwanenveld 80-30, telefoon (024) 344 92 87, e-mail: info@fietsreparatiedukenburg.nl            

Bericht maart 2023

menu