‘Digitale bijeenkomsten Zwanenpark’

Op dinsdagavond 22 maart is om 19.30 uur de derde digitale bijeenkomst over de woningbouw in Zwanenpark, Zwanenveld. De architect en ontwikkelaar presenteren hier hun visie. Vervolgens kunnen omwonenden en belangstellenden reageren.

De bijeenkomst vindt, net als de vorige twee bijeenkomsten, plaats via Zoom. Deelnemen kan via deze link 

Of ga naar www.zoom.us te gaan. U kunt dan meeting ID 875 8696 2655 invullen en passcode 388063

Vorige bijeenkomsten

De eerste bijeenkomst was op dinsdag 7 december en ging over verkeer en parkeren.

 

 Bewoners van de toekomstige appartementen moeten hun auto’s ondergronds parkeren. De aanvoerroutes zijn deels door de wijk Zwanenveld en deels vanaf de Wijchenseweg en dan onder het spoorviaduct door. Verkeer door de wijk zal hoofdzakelijk door twee knelpunten verlopen, namelijk langs winkelcentrum Dukenburg/Station Dukenburg en de weg die de Teersdijk kruist. Met de goede ervaring van de toegang naar de Draaiom was de verwachting dat de optie om alle verkeer ook via de Wijchenseweg te laten verlopen wellicht toch beter geweest.

Parkeerdruk

De parkeerdruk voor de bewoners aan de Zwanenveld 41e en 43e straat zal zeker toenemen. Bezoekers van de nieuw te bouwen woningen zal namelijk in de woonstraten een plekje moeten vinden. Tekst gaat verder onder foto

De tweede bijeenkomst was op donderdag 20 januari. Op deze avond werd uitleg gegeven over hoe de architect de gebouwen vorm wil geven en was er aandacht voor het parkgedeelte tussen de te bouwen appartementen. De parkeergarages worden verdiept en zo veel mogelijk in het landschap weggewerkt. Het landschap wordt mede daardoor glooiend. In de strook tussen de spoorbaan en de nieuwe gebouwen wil men een parkeerstrook realiseren.

Naast de projectleiders van de gemeente waren mensen van VY-architecten, De Wijde Blik en landschapsarchitect Renzo Veenstra aanwezig.

De presentaties zijn via de website www.zwanenpark.nl te bekijken.

Bericht maart 2022

menu