‘Digi-dagen in de bibliotheek’

In Bibliotheek Zwanenveld kun je elke dinsdag je digitale vaardigheden uitbreiden. Weet je nog helemaal niets van de computer of kun je er al een beetje mee overweg? Voor iedereen is er een geschikte gratis cursus.

Elke dinsdagmiddag tussen 13.00 en 15.00 uur is er in Bibliotheek Zwanenveld een Klik & Tik-cursus voor beginners. Als je voor het eerst achter het toetsenbord van een computer kruipt, is dat best spannend. Tijdens deze cursus helpen geduldige begeleiders je rustig op weg. Stapje voor stapje leer je iedere les een beetje meer. Na tien lessen weet je hoe het toetsenbord werkt, je kunt een e-mail versturen en informatie zoeken op internet. Een begeleider van de Klik & Tik-cursus vertelt: “De meeste deelnemers beginnen met veel twijfels aan de cursus. Maar al snel komen ze erachter dat ook zij met de computer overweg kunnen. Bovendien vinden ze het prettig om andere mensen te ontmoeten en elkaars ervaringen te delen.”

Werken met de digitale overheid

Wil je een DigiD aanvragen en leren gebruiken? Toeslagen aanvragen of online een afspraak bij de gemeente maken? Volg dan de cursus Werken met de Digitale Overheid.Stap voor stap leer je hoe websites van de overheid werken en hoe je online dingen kunt regelen. In Bibliotheek Zwanenveld vindt de cursus op dinsdag tussen 10.00 en12.00 uur plaats.

Welkom Online

De cursus Welkom Online is bedoeld om ouderen wegwijs te maken in de digitale wereld. Dit lesprogramma van het Nationaal Ouderenfonds vindt dit seizoen voor het eerst plaats in Bibliotheek Zwanenveld.

 

Jacqueline (73) volgde de cursus in Bibliotheek De Mariënburg: “Ik wilde vooral praktisch aan de slag op internet. Dit kwam in de cursus volop aan bod! Ik weet nu bijvoorbeeld wat een ‘tijdlijn’ op Facebook is. En hoe ik een nieuw tabblad moet openen in de browser.” Welkom Online bestaat uit een introductie les en vier aansluitende lessen met elk een ander thema: het dagelijks leven, het actieve leven, het sociale leven en het gezonde leven.

Digitaal Café
Voor alle vragen op digitaal gebed kun je om de week op woensdag, oneven weeknummers, van 10.00 tot 12.00 uur terecht in bibliotheek Zwanenveld. Beter Nederlands leren lezen en schrijven? Daarvoor is het Taalhuis in de bibliotheek. Elke week staat iemand klaar om samen om te oefenen. Taalhuis: elke donderdag van 14.00 tot 16.00 uur.

Bij de balie in de bibliotheek meer informatie of de cursussen.

Bibliotheek Zwanenveld. Zwanenveld 90-98 6538 SC Nijmegen. Telefoon (024) 327 49 11

Bericht oktober 2022

menu