‘De vijfde keer bouwdorp DUUK’

Zes jaar geleden nam een enthousiaste groep vrijwilligers het initiatief om in Dukenburg weer een bouwdorp te organiseren. Dukenburg had al eerder een door het VAD (Vakantie Activiteiten Dukenburg) geregeld bouwdorp met de naam ‘Dukendam’. Toen daar de organisatie uiteenviel en er geen vakantie-bouwdorp meer was voor de kinderen uit Dukenburg dreigde er een leegte. Maar een nieuwe groep nam het bijltje over en nu kan (met één jaar onderbreking door Covid) het eerste lustrum van bouwdorp ‘DUUK’ gevierd worden.

 Zaterdag 21 augustus 2021 kwam burgemeester Bruls het bouwdorp openen. Hij onthulde een ‘Bouwdorp Dukenburg’ steen in het plaveisel voor de Lindenberg in Aldenhof. Zodat bezoekers het hele jaar door kunnen zien dat hier in vakantietijd de kinderen van Dukenburg hun bouwdorp hebben. Vervolgens kreeg de burgemeester een rondleiding van voorzitter Theo Becks over het terrein.

 

Burgemeester Bruls onthult de ‘DUUK’ steen bij de Lindenberg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Theo Becks wandeld met burgemeester Bruls door het bouwdorp.

 In verband met het vijfjarige jubileum was er op zaterdagavond een disco. Een van de extra activiteiten in deze feestweek. Zondagmorgen was er een gezamenlijk ontbijt en ‘s middags mochten, zoals inmiddels gebruikelijk, de ouders komen kijken. En, ook al gebruikelijk, spijkerde die dan de kastelen van hun kroost nog even bij!

Lunch in je eigen bouwwerk (boven) en zondagmiddag komt je broertje even meehelpen (onder)

Woensdag 25 augustus wordt het bouwdorp afgesloten met dans en muziek, ‘Duuk’s got Talent’ en de gebruikelijke bekers en prijzen.

Voor meer foto’s kijk op facebook Bij Meijhorst (klik hier) en bouwdorpduuk (klik hier)

Bericht augustus 2021

menu