‘De Orangerie weer in gebruik’

De ‘Orangerie’ in een nieuwe jas. Augustus 2021.

Er komt een Gouden Hart in Malvert, Dukenburg. In de Orangerie wordt een nieuwe seniorenhuisvesting in gebruik genomen. De zorgvraag kan hierbij variëren van vrijwel geen zorg tot 24-uurs zorg.

Het voormalige woonzorgcentrum de Orangerie is in andere handen, en wel van Korian die in haar informatiebrochure laat weten: “Het Gouden Hart is met trots onderdeel van Korian, een van de grootste en meest vooruitstrevende organisaties voor welzijn, zorg en ondersteuning van ouderen in Europa. We bieden ouderen alle zorg en begeleiding voor een prettig leven, een leven zoals ze dat gewend zijn. Van zelfstandig wonen met zorg op afstand tot 24/7 intensieve zorg en ondersteuning, en dat op unieke locaties met excellente service. We zijn groot genoeg om gespecialiseerde zorg te bieden en klein genoeg om onze bewoners echt persoonlijke aandacht te geven.”

De redactie van de Dukenburger was benieuwd naar dit gerenoveerde pand en maakte een afspraak met Erika Hermans-Lagendijk, de nieuwe locatiemanager.

Woonzorgcentrum in Malvert

  Korian noemt het een sfeervolle zorgvilla. Het pand herbergt 64 ruime appartementen en studio’s. Voor bewoners met een lichte psychogeriatrische zorgvraag wordt extra begeleiding geboden. Op de begane grond zijn twee restaurants aanwezig. Ook is er een grote ontmoetingsruimte en een binnentuin rustig aan de achterkant. Erika: “Er zijn kleine en grote appartementen, geschikt voor zelfstandige bewoning en waar ook een partner welkom is. Mensen met een intensieve zorgvraag kunnen hier eveneens terecht, mogelijk tot en met hun laatste levensfase. Heel belangrijk is het ontmoeten, maar bewoners bepalen dat zelf. Bovenaan staat een volledig ontzorgd zijn, waarbij de wensen van de bewoners leidend zijn. Dat geldt ook voor de gezamenlijke activiteiten beneden in de ruimte. Wat vinden de bewoners leuk, waar hebben zij behoefte aan? Bewoners moeten zich op een relaxte manier en op alle fronten volledig thuis voelen!”

Faciliteiten

Bewoners betalen een huurprijs per vierkante meter. Warme maaltijden worden door professionele koks bereid en kunnen genuttigd worden in de restaurants beneden of in het eigen appartement. De appartementen worden schoongemaakt en bewoners hebben de hele dag beschikking over koffie of thee en fruit. Alle appartementen zijn deels gestoffeerd, dat wil zeggen met gordijnen, vloerbedekking en zonwering. Bewoners brengen hun eigen meubilair mee. Zowel de appartementen als de studio’s hebben een eigen badkamer, een keukenblok of pantry en een dichte of open slaapkamer.

Open dagen

Op donderdag 16 en zaterdag 18 december zijn er open dagen voor diegenen die belangstelling hebben om hier op korte termijn te gaan wonen. Nadere informatie wat betreft inschrijving: www.hetgoudenhart.nl/opendagnijmegen

Voor wonen is een zorgindicatie van de Wet langdurige zorg (VPT 4, 5 en 6) nodig of van de thuiszorg.

Personeel en ingebruikneming

 Erika geeft aan dat er al een team van personeel is. Nieuw personeel blijft echter welkom evenals vrijwilligers. Half december vindt de sleuteloverdracht plaats en daarna worden de gemeenschappelijke ruimtes ingericht. De verwachting is dat dan half/eind januari ’22 de eerste bewoners hun intrek kunnen nemen.

Bel 06-8264 6924 of mail naar vacature@korian.nl

Bericht december 2021

menu