‘De Nijmeegse stadsnomaden nodigen uit’

Sinds drie jaar hebben de Nijmeegse stadsnomaden zich gevestigd op een stukje braakliggend terrein westelijk van en grenzend aan de Dukenburgse wijk Tolhuis. De nomaden bestaan uit een divers en creatief gezelschap van jongeren dat, al dan niet in gezinsverband, zo’n veertien woonwagens bewoont. Daarnaast beschikt men over enkele grotere ruimten voor gezamenlijke activiteiten.

De stadsnomaden proberen zoveel mogelijk zelfvoorzienend te zijn met respect voor de natuur. Zo beschikt men over een eigen waterzuivering door middel van een helofytenfilter, voorziet men met zonnepanelen in de eigen energiebehoefte, en worden tuingewassen uitsluitend op biologische wijze geteeld. Kleding krijgt een tweede leven via het repair-cafe. En in de theetuin kun je ter plekke blaadjes voor je eigen theeplukken.

De Nijmeegse stadsnomaden komen graag in contact met bewoners uit de omringende woonwijken en organiseren gedurende de zomerperiode diverse activiteiten. De buurt kan, vooral in het zomer- en herfstseizoen, educatieve activiteiten verwachten zoals het aanplanten en beheren van een klein agroforestry systeem (also known as voedselbos).

Voor een actueel aanbod van de activiteiten kunt je terecht op hun sociaal mediapagina’s: www.instagram.com/destadsnomaden/

www.facebook.com/destadsnomaden  en hun website: www.destadsnomaden.nl

Bericht juni 2024

menu