‘De klus is bijna geklaard’

We zijn in februari op bezoek geweest bij Theo Nierkes, uitvoerder van ‘Ten Brinke Bouw BV’ die de twee supers in Meijhorst bouwt. We leerden Theo in de lente van 2020 kennen bij het plaatsen van de bouwhekken en de bouwketen, hij werd het gezicht van de bouwer voor ons. Waarbij hij benadrukte dat er achter hem een heel team aan het werk is, zonder dat team was dit niet mogelijk.

Driekwart jaar lang zou hij de manager worden van de vele onderaannemers, kraanmachinisten, betonwagenchauffeurs en de steeds wisselende populatie aan bouwvakkers. En tussendoor ook ervoor zorgen dat de materialen op tijd op de bouw zijn.

Theo, 54 jaar uit het Achterhoekse Wehl, zit al 32 jaar in het vak. Hij is 15 jaar uitvoerder en 12,5 jaar in dienst bij Ten Brinke; vanuit zijn hooggelegen post in de bouwkeet overziet hij de bouwplaats. Maar eigenlijk is hij meer ‘in zijn sas’ op de werkvloer tussen de mensen. Dit werd duidelijk wanneer je op de bouwplaats kwam en je de Achterhoeker dan bijna altijd op de werkvloer aantrof.

Ruimte voor contact met bewoners en uitleg

Theo legde uit waar wat gebeurde, en – bij gebleken interesse – ook waarom het op die bepaalde manier gedaan werd.

  Nog in alle rust werd er voor de bouwvakvakantie gestart met het boren van de 295 schroefpalen, de dragers van het fundament. Goed gepland want zo kon het beton uitharden in die vakantie weken. Met stralend mooi weer werd in de zomer van 2020 het beton gestort en werden de vloeren gelegd. Dat weer, op die sneeuwweek in februari na, was de bouwers erg toeschietelijk. En zo zagen we in de herfst de staalskeletten van de beide supers omhoogschieten. En opeens werden, voor de buitenstaander, de contouren van de nieuwe winkels zichtbaar. Toch heel anders dan op een tekening, het werd reëel, tastbaar. Het hoogste punt werd op 5 november gevierd samen met bouwdirecteur en wethouder en gastheer Theo (hoe veelzijdig kun je zijn). De eerste oplevering van de nieuwe Albert Heijn werd ruim op tijd gehaald. Bij de nieuwe Lidl werd in februari nog hard gewerkt aan de buitenmuren en de laad-/loskuil. Eind maart is ook hier de klus geklaard.

Project loopt op schema

Twee weken vertraging door de winterse omstandigheden, dat hadden de wegenbouwers met de aanleg van de wegen en parkeerplaatsen tussen de supers. Maar met opnieuw mooi weer zal men dit grotendeels in lopen. Op vrijdag 19 maart waren de bouwketen weg. De winkelafwerking is aan de mensen van de Lidl en Albert Heijn. De planning van Albert Heijn blijft even strak, opening 8 april om 11.00 uur. (oude winkel sluit 3 april om 17.00 uur) Wat dan volgt is de sloop van de oude Albert Heijn en de inrichting van de openbare ruimte. Dit laatste ligt in handen van de gemeente Nijmegen.

Theo is inmiddels al begonnen aan zijn nieuwe klus en is niet meer de hele tijd in Meijhorst. Vanaf maart is hij definitief aan het werk in Hendrik Ido Ambacht waar hij samen met een collega uitvoerder werkt aan een luxe appartementencomplex.

Bericht maart 2021

menu