‘De Vennen vanuit de lucht’

Ten zuidoosten van Dukenburg, net over de autoweg A73 ter hoogte van de wijk de Weezenhof, ligt het natuurgebied ‘De Hatertse en Overasseltse Vennen’. Een bijzonder natuurgebied met prachtig aangelegde wandelpaden.

De langste route is de Vennenroute van 6,5 kilometer lang en te volgen via gele paaltjes. De rode route komt langs de St. Walrickkapel. Maar het gebied is ook ideaal voor rustzoekers. Na een wandeling kun je nog een hapje en een drankje gebruiken bij het op het terrein gelegen restaurant St. Walrick.

Een bijzonder schouwspel voltrekt zich als je het natuurgebied vanuit de lucht bestudeert met een drone. De vele vennen, paden, bomen en wandelaars verworden dan tot een soort van miniatuurlandschap, waarin vormen, kleuren en patronen de boventoon voeren.

Het vennengebied omvat ongeveer 520 hectare in de gemeentes Heumen en Wijchen. In het gebied zijn zo’n twintig benoemde vennen te midden van een heide- en bosgebied.

Voor veel wandelroutes zijn op internet uitleg en bijzonderheden te vinden. Kijk bijvoorbeeld op de website van Staatbosbeheer. Of Visit-Nijmegen, wandelroute vennen.

Let op, bij veel routes dient de hond het grootste deel van de tijd aan de lijn te blijven!

Bericht oktober 2023

menu