‘De Eikenhorst 10 jaar’

Theehuis De Eikenhorst bestond op 1 juni 2024 tien jaar. Sinds de opening van het ‘Theehuis’ zijn ook de boerderij de werkwijzen veranderd. Ze zijn zich meer gaan richten op verduurzaming, door ander landgebruik, plaatsing van 170 zonnepanelen en een meer natuurinclusieve bedrijfsvoering. Elke dag weer meer stappen naar een nog lagere ecologische footprint.

Op 7 juli het landelijke leven op zijn best tijdens de Boerenlanddag bij Boerderij De Eikenhorst. Een evenement vol natuur, ambacht en gezelligheid. Een dag vol plezier en ontdekking terwijl men de prachtige biodiversiteit van De Eikenhorst kan verkennen. Boer Edwin zal vertellen over de duurzame initiatieven van de boerderij.

Tegelijk wordt er een levendige braderie georganiseerd vol heerlijke streekproducten. Van buffelspecialiteiten, honing, kaas en fruit tot planten.

Die dag zijn er oude ambachten te zien zoals manden- en klompenmakers. Er komen oude tractoren, machines en de kinderen kunnen genieten van alle dieren op de boerderij. De festiviteiten worden ondersteund met muziek door het Seniorenorkest De Huttenkamp en Dweilorkest De Neutekrakers.

Op dinsdagen 16, 23 en 30 juli organiseert De Eikenhorst een Zomerse Streekmarkt van 18.00 tot 20.30 uur. Diverse lokale producenten zullen tijdens deze lokale markt hun waren presenteren en te koop aanbieden.

De Eikenhorst. Staddijk 1 Alverna/Wijchen. 7 juli van 10.00 tot 16.00 uur. Gratis toegang.

Meer informatie website www.eikenhorstwijchen.nl

Bericht juni 2024

menu