Digitale laaggeletterdheid blijft een groot probleem. Ongeveer 11 procent van de mensen tussen 16 en 75 jaar heeft weinig tot geen ervaring met een computer. Bij mensen boven 55 jaar is dit zelfs 20 procent. In Nijmegen zijn circa 30.000 mensen digitaal laaggeletterd. Er zijn enorm veel hulpbiedende organisaties, ook in Nijmegen. Hoe kan het dan toch dat het aantal digitaal laaggeletterden zo hoog is?
Voorbeeld de website van de Dukenburger
Door de toenemende digitalisering van diensten en communicatie vindt de DigiHulpBond het belangrijk dat ook ouderen kunnen profiteren van de mogelijkheden die het internet biedt. Helaas ondervinden veel senioren moeilijkheden met het gebruik van computers, smartphones en het internet, waardoor ze achterblijven in de digitale samenleving.
Opgericht door studenten
De DigiHulpBond, opgericht door twee studenten, probeert een overkoepelend platform te zijn voor alle hulp biedende organisaties die er al zijn. Zo willen ze de brug creëren tussen de digitaal laaggeletterde mensen in Nijmegen en de bestaande initiatieven. Dit doen ze omdat er veel hulp is op het gebied van digitale vaardigheden, maar weinig mensen ervan af weten.
Website
Op de website van de DigiHulpBond worden de organisaties onderverdeeld in drie categorieën. Zo kunnen mensen eenvoudig vinden waar ze naar op zoek zijn: een cursus, hulp aan huis, hulp of afstand of zelf oefenen met de digitale vaardigheden.
Met een gebruiksvriendelijke website en handige informatie, is de DigiHulpBond een waardevolle bron voor ouderen in Nijmegen en daarbuiten. Bezoek vandaag nog de website en ontdek hoe u uw digitale vaardigheden kan verbeteren, dankzij de DigiHulpBond.
Website www.digihulpbond.com
Bericht juni 2024