‘Dat wij leven, lieddag Huub Oosterhuis’

Rondom deze eerste sterfdag van Oosterhuis zingen het Koor van het stadsklooster Mariken, het Mediorenkoor Dukenburg en gastzangers liedjes van Oosterhuis. En staan we stil bij wat hij daardoor betekend heeft voor de vernieuwingsbeweging in de kerken.

Met het in Oosterhuis gespecialiseerde koor en orkest van het stadsklooster Mariken en alle deelnemers wordt het een dag vol muziek. Tussen het zingen door zal Marc van Dijk, biograaf van Oosterhuis en schrijver van het boek ‘De paus van Amsterdam’, enkele korte impressies geven van de mens Huub Oosterhuis en zijn spiritualiteit.

Met medewerking van het koor van het stadsklooster Mariken, het Mediorenkoor Dukenburg en gastzangers. Begeleidingsorkest en Selma Peters (piano). Muzikale leiding: Rob Engels (viool, fluit). Marc van Dijk, auteur van De paus van Amsterdam. Ekkehard Muth, pastor Stadsklooster Mariken

De dag wordt afgesloten met een gezongen viering om Oosterhuis te herdenken.

Welkom is iedereen die graag liederen van Oosterhuis zingt.

De kosten zijn 25 euro inclusief lunch, koffie, thee, borrel. Groepen (10 personen of meer 22,50 euro per persoon.) Aanmelden tot 27 maart via lieddag@stadskloostermariken.nl

Stadsklooster Mariken, voorheen de Goede Herder Kerk. Fanfarestraat 57. 6544 NS Nijmegen. Zaterdag 6 april 2024 van 10.00 tot 16.30 uur.

Bericht februari 2024

menu