‘Dakenproject vertraagd en toch afgesloten’

Bestuurder Margje Lubbers spreekt de bewoners toe.

Afsluiting voor bewoners

Woningcorporatie Talis meldde voor de zomer dat men ter afsluiting van het dakenproject in Meijhorst nog een bewonersbijeenkomst wilde houden. Deze bijeenkomst kwam er op woensdag 24 augustus. Een groep bewoners samen met de projectmensen verzamelde zich naast de modelwoning voor een lekker hapje en drankje.

 

Bestuurder Margje Lubbers was aanwezig en sprak de groep toe en had daarna tijd om persoonlijk in gesprek te gaan. Contact met bewoners liep bij de start niet perfect door corona. Zo moest de startbijeenkomst bij de modelwoning afgelast worden. Bewoners moesten het met een beetje ongelukkig geschreven brief en ander drukwerk doen. Dat gaf wat plooien, maar die zijn naarmate de werkzaamheden vorderden door de mensen van Talis in goede gesprekken rechtgetrokken.

 Laatste nieuwe dak geplaatst voor de zomer in de 53e straat Meijhorst

Twee huizen vertraagd

In de open dilatatievoeg* tussen twee huizen hebben vogels zich genesteld. Omdat men deze opening niet afgedicht had bij de start van het groot onderhoud kon begin juli hier niet verder gewerkt worden. Eigenlijk hadden begin juli in de 53e straat Meijhorst alle steigers moeten staan om de laatste huizen van dit groot onderhoudsproject nog voor de vakantieperiode af te kunnen ronden. Die ‘vlieger’ ging niet op omdat onze gevleugelde vrienden hier huisvesting hadden gevonden. Na het broedseizoen (15 maart tot en met 15 juli) met de werkzaamheden beginnen zou betekenen dat deze woningen de hele vakantieperiode in de steigers staan.

Twee en mogelijk drie huizen in Meijhorst komen zo pas na de zomer aan de beurt. Op woensdag 13 juli werd de laatste woning voor de zomer van een nieuw dak voorzien. De bouwplaats gesitueerd in en bij een woning aan de 52e straat wordt ontmanteld. Die is voor de werkzaamheden aan die enkele woningen niet meer nodig. Daarnaast verwacht men dat het schilderwerk op de begane grond van de huizen in het blok tussen de 12e, 13e en 53e straat, pas na de zomer afgerond kan worden.

 

  *) Een dilatatievoeg wordt toegepast in grotere bouwmassa’s om scheuren door uitzetting en krimp te voorkomen. Bij dit complex in Meijhorst zijn hiervoor op diverse plekken de woningen niet aan elkaar gebouwd maar los tegen elkaar aan. Soms, zoals hier in de 53e straat, is de opening net groot genoeg voor de vogels om hier te nestelen.

Bericht augustus 2022

menu