‘Clevers ijs nu dichterbij’

Lindenholt heeft sinds kort een nieuwe ijsbar. Jessica Derks, een franchiseondernemer, heeft besloten om een Clevers ijsbar te starten in Winkelcentrum Leuvensbroek. Met haar passie voor ondernemen en liefde voor chocolade, zag Jessica een kans om hiermee iets speciaals toe te voegen aan dit mooie stadsdeel.

Een unieke plek voor koffie en ijs

Jessica: ‘Ik merkte al een tijdje dat er interessante doelgroepen in de omgeving zijn. Wat ik echter miste was een plek waar mensen even konden ontspannen en genieten van een kopje koffie. Tegelijk zie ik ook potentieel in het openstellen van de zaak in de avonduren. Naast ijs wil ik dus ook graag koffie aanbieden.’

Samenwerking met Clevers

Om deze plannen te verwezenlijken, ging Jessica op zoek naar een geschikte partner. “Ik kwam uit bij Clevers, een bekende naam in de regio en ik heb toen contact gezocht om te kijken of er mogelijkheden waren voor een samenwerking. Hoewel ik aanvankelijk hoopte om samen te werken met mijn chocoladebedrijf, werd mij eerst gevraagd om bij Clevers een tijdje mee te draaien om te ervaren hoe het zou bevallen.”

Dit bleek al snel een goede beslissing te zijn, Jessica raakte buitengewoon enthousiast over het werken bij Clevers. Jessica: ‘Ik liep een hele zomer mee en leerde alles over het bereiden van ijs en het belang van hygiëne in de ijsbar. Daarbij kregen mijn plannen voor mijn eigen zaak steeds vastere vormen en uiteindelijk heb ik besloten om te kiezen voor een Clevers ijsbar in Lindenholt.’

Een aanwinst

De keuze voor Lindenholt als locatie voor haar ijsbar was geen toeval. “Ik zag veel potentieel in deze buurt met gratis parkeergelegenheid, drie scholen, een bedrijventerrein en een park waar mensen kunnen wandelen. Bovendien is er ook een oudere generatie die volop kan genieten van ijs en koffie. Ik zie deze zaak als een aanvulling in de wijk.” De reacties uit de omgeving zijn tot nu toe erg positief. Er zijn al veel sollicitaties binnengekomen. Jessica verwacht zo’n 22 medewerkers aan te nemen, voornamelijk jongeren met flexibele contracturen. Daarnaast zal er ook een team van vier vaste medewerkers zijn die afwisselend werken.

Ondersteuning vanuit Clevers

Jessica krijgt volop ondersteuning vanuit Clevers bij het opstarten van haar zaak. Een formulemanager zal haar begeleiden tijdens het inwerkproces en ervoor zorgen dat zij het beleid van Clevers goed uitdraagt. Daarnaast zal Jessica samen met deze formulemanager veel trainingen en opleidingen volgen om zichzelf en alle medewerkers verder te ontwikkelen. Het ijs zelf wordt niet op locatie gemaakt maar in Grubbenvorst. Het ijs van Clevers is beroemd geworden in Noord-Limburg en ver daarbuiten. De ijskoude creaties zijn letterlijk om je vingers bij af te likken en dat doen jury’s van ijsvakwedstrijden dan ook vaak. De prijzenkast van Clevers is inmiddels goed gevuld.

Eigen identiteit

De Clevers ijsbar die geopend is, is een Clevers-concept dat iets kleinschaliger is dan de ijssalons. De ijsbar is het zusje van de ijssalon. Het interieur is fris en modern, met blauw-witte tinten die kenmerkend zijn voor de Clevers-ijsbarformule. Hoewel het bedrijf bekend staat om hun uitgebreide assortiment aan ijs en verschillende smaken, richt de Lindenholtse ijsbar zich voornamelijk op de populaire smaken en ijscreaties. Dit maakt het mogelijk om klanten snel en efficiënt te bedienen, terwijl er toch genoeg keuze is voor iedereen. Jessica: ‘De meeste vestigingen van Clevers zijn gerelateerd aan toeristische locaties. Waar wij veel van verwachten is de mogelijkheid om het ijs mee te nemen voor thuis. Hoe voor de hand liggend is het niet om na een gezellige barbecue even om de hoek wat heerlijke porties kwaliteitsijs op te halen.” zegt ze lachend.

Opening

De opening was op 19 april. Het interieur is gerenoveerd. Er wordt ook gekeken naar de mogelijkheid om een terras te creëren, maar hierover moet nog overleg plaatsvinden met de gemeente. Het doel is om echt iets toe te voegen aan de wijk en buurtbewoners een gezellige plek te bieden waar ze kunnen genieten van heerlijk ijs en goede koffie.

Een nieuwe stap als franchiseondernemer

Jessica is als ondernemer verantwoordelijk voor het runnen van de Clevers ijsbar in Lindenholt. “Ik zal niet alleen bezig zijn met organiseren, maar ook actief meewerken in de zaak. Jawel, ook mijn man zal af en toe moeten ondersteunen in de avonden en weekenden, terwijl hij daar naast zijn eigen koffiebedrijf blijft runnen. Weet je, ik ben ervan overtuigd dat onze ijsbar een succes zal worden. De reacties zijn nu al buitengewoon positief, ook al vanwege het feit dat wij ons richten op de lokale gemeenschap en het een unieke eigen identiteit heeft.”

Bericht juni 2024

menu