‘Burgemeester Bruls op bezoek bij Soos’82’

Op woensdag 12 april bracht Burgemeester Hubert Bruls een bezoek aan biljartvereniging de Soos’82 in wijkcentrum de Turf Malvert.

Biljartvereniging de Soos’82 gehuisvest in de Turf, heeft 34 leden voornamelijk senioren die voor hun plezier en voor de sociale contacten komen. Bijna iedere middag van de week kan men hier terecht. Er wordt recreatief gebiljart maar ook in competitieverband wordt gespeeld in Nijmegen en Omgeving.

Ook vanmiddag werd onderling een partijtje biljart gespeeld, zo’n twintig leden waren aanwezig, de competitiewedstrijd die gespeeld zou worden was door dit bezoek uitgesteld.

Aanleiding van het bezoek

Aanleiding was een brief gestuurd door een van de leden in verband met de verhoging van de bierprijs in januari 2023. Burgemeester Bruls kwam vandaag een toelichting geven over deze prijsverhoging en heeft dat met betrokkenen besproken. Na bijna tien jaar geen prijsverhoging in de wijkcentra te hebben gehad was het nu door allerlei ontwikkelingen op de markt niet meer mogelijk de prijzen niet te verhogen. Ook voor de gemeente zijn de inkoopprijzen gestegen en het verschil tussen de reguliere horeca en de wijkcentra werd te groot. Het betrof in dit geval de prijs van bier en snacks. De prijzen liggen nog steeds onder het niveau van de horeca.

Algemene indruk

De Burgemeester was zeer positief en te spreken over de manier waarop een voorziening als de Turf gebruikt wordt, niet alleen om te biljarten maar ook als sociale ontmoetingplaats.

Bericht april 2023

menu