‘Buren helpen elkaar’

In een gezamenlijke actie hebben bewoners van de 13e straat Tolhuis de ver uitgegroeide ligusterheg langs hun brandgang tot een acceptabele hoogte teruggesnoeid. Het initiatief werd genomen door twee bewoners. Bij buren werd een oproep in de bus te gedaan. “Als wij willen voorkomen dat de brandgang te smal en te donker wordt (en wijzelf te nat) en dat de heg te veel licht wegneemt uit onze tuinen of misschien een keer omvalt, moeten we aan de slag”, luidde de tekst. “Kunnen we op jullie rekenen? Iedereen kan helpen. Kom met tuingereedschap en touw, en neem ook je groencontainer mee. Koffie, limonade en krentenbollen regelen wij wel. Zo komen we elkaar als buren nog eens tegen!”

Gewapend met gereedschappen zoals handzaag en snoeischaar gingen acht buurtbewoners op zaterdag 16 juli aan de slag. Het werd een groot succes en een ochtend was voldoende om de klus te klaren. De heg kan in de komende jaren weer gewoon uitgroeien en met een jaarlijks of tweejaarlijks klein onderhoud valt dat goed te begeleiden.

Tijdens de werkzaamheden zijn contacten aangehaald en nieuwe plannen en afspraken gemaakt. Er wordt gedacht aan een schuur/tuinverkoop en een barbecue op National burendag 24 september.

Bericht juli 2022

menu