‘Broedplek kunst en cultuur’

Het voormalige ketelhuis in Aldenhof krijgt een nieuwe bestemming. Het ketelhuis wordt de plek voor kunst, cultuur, activiteiten en ontmoeting.

Het wordt een plek door en voor bewoners van Dukenburg samen met SLAK-ateliers en Bindkracht10. SLAK-ateliers verhuurt ruim 900 ateliers aan kunstenaars en ontwerpers in Gelderland. Bindkracht10 is een welzijnsorganisatie, die zich inzet voor de mensen in Nijmegen.

Wijkplatform

Samen met het Wijkplatform Aldenhof heeft woningcorporatie Talis gezocht naar mogelijkheden om het pand in te zetten voor de wijk. In de Dukenburger vorig jaar stond een oproep voor buurtbewoners om mee te denken over een mogelijke nieuwe bestemming voor het ketelhuis. Er zijn verschillende suggesties binnengekomen. Veel hadden te maken met elkaar ontmoeten en mogelijkheden om ruimtes te kunnen gebruiken. Ronald Leushuis bestuurder Talis: “We zijn blij dat we met het pand iets kunnen betekenen voor de bewoners in de buurt. Het Wijkplatform Aldenhof heeft zich hier samen met ons en de gemeente hard voor gemaakt en wij zijn blij dat dit gelukt is.” Pierre Sophie, voorzitter Wijkplatform Aldenhof: “Wij vinden het belangrijk dat het ketelhuis echt een buurtfunctie krijgt en meerwaarde biedt voor de bewoners.”

WoonGenoot

Het voormalige kantoor van woningcorporatie WoonGenoot staat op een mooie locatie en valt op vanwege de bijzondere uitstraling.

 

 Bindkracht10 en SLAK gaan de komende periode samen aan de slag met de verdere uitwerking. Het wijkplatform, Talis en de gemeente blijven hierbij betrokken. De planning is dat eind van het jaar de opening kan plaatsvinden. Voorlopig zal woningcorporatie Talis het pand blijven gebruiken als kantoor- en vergaderruimte. In een volgende Dukenburger volgt meer informatie over de invulling van het ketelhuis.

Bericht maart 2023

menu