‘Bouwen in de voortuin…’

Aan de Nieuwe Dukenburgseweg (NDW), in de voortuin van Dukenburg, komen 500 tijdelijke woningen. Op dit bouwterrein heeft het eerste gebouw vlak voor de zomervakantie het hoogste punt bereikt.

Snel werden de kant-en-klare wooncomponenten op vrachtwagens aangevoerd en met bouwkranen op elkaar gestapeld. Zo ontstond het vijf verdiepingen tellende gebouw Rumba van woningcorporatie Woonwaarts.

Op foto 1 is het hoogste punt Rumba bereikt. De fotograaf staat voor de brandweerkazerne en kijkt richting Goffertpark. Verderop is de kantoortoren van ‘52Nijmegen’ te zien, voorheen ‘FiftyTwoDegrees’ aan het Jonkerbosplein. Zo donker bleven de gevels niet want er kwam nog een lichte gevelbekleding op (foto 5). Links op de voorgrond is de onderverdieping van gebouw Tango (Talis), de verdere foto’s laten de bouw of stapelen van Tango zien. Op de laatste foto zijn ook de balkons aangebracht. (midden september)

Gebouwen Samba en Rumba gaan door woningcorporatie Woonwaarts beheerd worden, voor Portaal zijn dat Salsa en Paso Doble, Talis neemt Jive en Tango voor zijn rekening en Urban valt onder de SSH& (stichting studentenhuisvesting).

Deze ‘buurt’ krijgt uiteindelijk zeven gebouwen met ongeveer vijfhonderd woningen. Dit eerste gebouw heeft ook dakterrassen. In het gebouw dat direct aan de hoofdweg komt gaat men een gemeenschappelijke ruimte creëren. Verder zijn er plannen voor een gezamenlijke moestuin en het onderhoud van de tuinen. De vier corporaties voorzien ook een gezamenlijk beheerder aan te stellen voor deze woongemeenschap die vooralsnog te midden van industrie en kantoren komt.

Wanneer het niet tegenzit hoopt men de eerste drie gebouwen, in de voortuin van Dukenburg, met de kerst van dit jaar in gebruik te nemen. De woongebouwen zullen ongeveer twintig jaar hier blijven staan.

Inschrijving via de ‘entree’.

Bericht september 2023

menu