‘Boeketterie Meijhorst 50 jaar’

In de tweede helft van april is het gouden jubileum van Boeketterie Meijhorst. Tijd voor een bezoek aan eigenaar Michel Hendriks. Michel werd geboren in Neerbosch-Oost en verhuisde met de familie naar Tolhuis. Toen begon Michels vader in 1972 op de huidige plek met een kleine bloemenkiosk van 6 m2 naast zijn werk als groente- en fruithandelaar. Michel ging met zijn vader de deuren langs met een mand groente en fruit en met bloemen

Hij zag zijn toekomst echt in de bloemen en nam de kiosk over in 1979.

Minder goede momenten

“De coronaperiode was geen fijne tijd. Gelukkig hadden we een eigen site en konden we veel online doen maar het was een ander soort verkoop. Onze kracht zit er in dat we klanten zelf hun bloemen laten uitzoeken waarna wij er een mooi boeket van samenstellen.”

Opvallende bestelling of opdracht

Enkele weken geleden had Michel een opdracht voor 180 tulpenboeketten die alle apart bezorgd moesten worden.

 Verder moeten rouwboeketten vaak een heel persoonlijk tintje krijgen. Er moet dan bijvoorbeeld een hamer, hengel of wandelstok in worden verwerkt. Ja, en dat kan natuurlijk. Wat die rouwboeketten betreft merken ze in de boeketterie wel dat er nu een crematorium in de buurt zit.

Hoe lang nog ondernemer?

Michel vindt het prima dat hij op deze plek zit. Klanten, opvallend veel mannen, vinden de kiosk gemakkelijk bereikbaar en hoeven niet een heel winkelcentrum door om iets van hun gading te vinden. Michel gaat nog tweemaal per week naar de veiling in Aalsmeer. Hij is nu 60 jaar maar zit nog helemaal niet te hunkeren naar een pensioen. “Ik vind het nog steeds geweldig leuk om mensen blij en tevreden te maken met een prachtig boeket!”

Hoe het komende jubileum vorm gaat krijgen is nog niet duidelijk.

Bericht april 2022

menu