Met de start van 2022 heeft de Dukenburger er ook een nieuwe columnist bij; ‘Chard van den Berg’. De negentienjarige is in Apeldoorn geboren en komt als eerstejaars student sociologie aan de Radboud Universiteit, wonen in Dukenburg.

 

Chard schreef een open sollicitatie naar de Dukenburger waarin hij opmerkt, “Als ik het wel heb bevind ik me namelijk in een uitzonderingspositie, het gros van de studenten nestelt zich in de Herenhuizen in het centrum.” Maar juist daarover en wat Dukenburg studenten te bieden heeft wil hij in de column die vanaf nu geplaatst worden, schrijven. “Hoe het is om als student te leven in Dukenburg” vervolgd Chard.

 

Er zijn al artikelen van hem gepubliceerd in de Stentor, de Gelderlander en op bijvoorbeeld Scholieren.com. Recentelijk werd een persoonlijk essay, waarin schetsmatig verslag gedaan werd over zijn corona-ervaringen, door de Radboud Universiteit bekroond met de tijdcapsule-prijs.

De column van Chard is hier te vinden (klik).

Volgt u Chard ook? Reageren mag via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ook de andere columns van de Dukenburg (vanaf begin 2019) zijn op onze de website na te lezen onder de knop Columns.

Bericht februari 2022