"Zomaar midden op de dag stopt er een auto op de laad-losplek aan de 60e straat Meijhorst. De motor blijft lopen als de inzittende snel hun vuil droppen op de ophaalplaats." Zo meldden bewoners van de 65e straat Meijhorst.

Grofvuil, papier, alle kleuren zakken. Soms staat het al vol op zondag terwijl vrijdag pas de ophaaldag is. Nog ergerlijker is dat veel niet in de groene of rode zakken aangeboden wordt en dus ook op de ophaaldag blijft liggen. Helaas zijn er ook ‘eigen’ bewoners uit flat Boetbergen die het niet zo nauw nemen en ook van alles hier dumpen. Zeker bij warm weer niet prettig, een bewoner liet dat met een bord op de omheining duidelijk weten. “Geen vuilniszakken droppen als je uit een andere wijk komt!”

Jammer is dat er momenteel geen accuraat toezicht is in Dukenburg. In het verleden zochten juist de toezichthouders contact met bewoners en wijkbeheerders van de woningcorporaties om samen dit soort overlast aan te pakken. Een goed gesprek met de vervuiler werkt al vaak positief.

Bericht augustus 2019