‘Bewoners Aldenhof willen 30 km-zone’

Op woensdag 2 oktober 2019 zijn 137 handtekeningenkaartjes aangeboden aan de gemeenteraad voor invoering van een 30 kilometerzone op de rondweg.

Het platform Aldenhof had deze afgelopen zomer ingezameld in samenwerking met basisschool de Aldenhove. Er werd een korte toelichting gegeven aan de vertegenwoordigers van de verschillende politieke partijen over het ontstaan van het initiatief. Bewoners ergeren zich, zo blijkt uit de opmerkingen op de antwoordkaarten, aan het onverantwoorde rijgedrag van automobilisten en zeker ook van motorrijders, wat vooral voor kinderen gevaar oplevert. Raadsleden reageerden positief op de actie.

Groenlinkser Volkert Vintges vond het zelfs jammer dat hij niet eerder wist van het initiatief. Want een week daarvóór kwam hij zelf met voorstellen om bijna heel de stad om te toveren tot een 30 kilometerzone. SP-raadslid en bewoner van Aldenhof Yurre Wieken vroeg zich wel af of het plan niet een andere wens van Aldenhof zou kunnen dwarsbomen: de terugkeer van een grote bus. In Nijmegen rijdt de bus echter wel vaker door 30-kilometerzones. Zoals dat in het recente verleden ook met lijn 9 over de Staddijk het geval was.

Binnenkort zal blijken wat de gemeenteraad gaat doen met dit Aldenhofse initiatief. Het wijkplatform gaat zelf binnenkort contact opnemen met Veilig Verkeer Nederland om te bezien of andere actievormen zinvol zijn.

menu