‘Asfalteren Van Boetbergweg, deel 2’

Zoals in 2022 al aangekondigd gaat het zuidelijke deel van de Van Boetbergweg vernieuwd worden. Ook gaat de T-kruising met van de Van Apelterenweg opgeknapt worden.

Op zondag 27 augustus zijn de op- en afrit van de A73 en de Van Boetbergweg vanaf de A73 tot en met de Van Apelterenweg voor één dag afgesloten. De Weezenhof is dan bereikbaar via Malvert.

Fase1.

Vanaf 28 augustus t/m 29 september wordt de kruising van de Van Boetbergweg en Van Apelterenweg aangepast en het wegdek van de Van Boetbergweg naar de Hatertsebrug vernieuwd en teruggebracht naar een rijbaan. Overtollig asfaltoppervlak verdwijnt. Ook worden er werkzaamheden uitgevoerd aan de bushaltes. De weg tussen de Van Apelterenweg en de Hatertsebrug is dan gesloten.

De bushalte richting Weezenhof komt meer naar de kruising met de Van Boetbergweg net als het noordelijke fietspad vanaf de Hatertsebrug naar de Staddijk. Het fietspad richting winkelcentrum Weezenhof word verbreed.

Verkeer stadsinwaarts wordt omgeleid via de Van Apelterenweg > Nieuwe Dukenburgseweg.

Fietsers en voetgangers kunnen met een korte omleiding het werk passeren, de bus krijgt tijdelijke haltes.

Fase 2.

In fase 2 die eind september start gaat de Van Boetbergweg tussen de Van Apelterenweg en de A73 dicht. Naast asfalteren worden dan ook de voet- fietspaden op de kruising met de Staddijk aangepast. Omleiding zoals op 27 augustus. Naar verwachting zijn die werkzaamheden eind oktober 2023 afgerond.

Face 2: Van Boetbergweg tussen de A73 en de Hatertse brug

Tussen 29 september en 15 oktober wordt er groot asfalt onderhoud uitgevoerd aan de Van Boetbergweg. Hierdoor is de Van Boetbergweg tussen de A73 en de Hatertse brug gesloten. Hierdoor zijn de volgende verkeerssituaties van toepassing:

De toe- en afritten van de A73 (afrit 2 Nijmegen-Dukenburg) zijn in deze periode afgesloten

De Hatertse brug over het kanaal is tijdens de werkzaamheden afgesloten voor autoverkeer

De kruising vanaf de Staddijk naar Overasselt is afgesloten van vrijdag 29 september tot en met zondag 1 oktober. Vanaf maandag 2 oktober is de kruising weer toegankelijk voor autoverkeer

De wijk Weezenhof blijft ten alle tijden bereiken via het Steve Bikoplein en de wijk Malvert

Voor de buslijnen 6, 9 en 331 kijk op de website van Breng. www.breng.nl

De werkzaamheden zijn weersafhankelijk. Bij slechte weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden vertraging oplopen.

Bericht augustus 2023

menu