‘Alle huurwoningen van Talis krijgen rookmelders’

Helaas komen woningbranden nog steeds regelmatig voor. Woningcorporatie Talis gaat in al zijn woningen een of meerdere rookmelders plaatsen. Met het plaatsen van rookmelders wordt de veiligheid verder vergroot. Hoe sneller een brand wordt ontdekt des te meer tijd iemand heeft om een woning veilig te verlaten. In dit voorjaar zijn de eerste rookmelders geplaatst.

“De meeste woningbranden ontstaan door koken, roken en door elektrische apparaten. Maar ook door het opladen van bijvoorbeeld telefoons of fietsaccu’s”, vertelt Theo van Dodewaard van de Brandweer Gelderland-Zuid. “Een rookmelder waarschuwt bewoners in elk geval op tijd. Als je slaapt ruik je niets, de rookmelder neemt de functie van je neus over, waardoor je slachtoffers, ernstige brandwonden en brandschade voorkomt. Het kan namelijk snel uit de hand lopen.”

Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht dat op elke verdieping van de woning minimaal één rookmelder is geplaatst. Bij nieuwbouw was dit al vanaf 2003 verplicht. Het gaat om ruim 11.500 woningen van de woningcorporatie.

Brandveiligheid

Naast het plaatsen van rookmelders zet Talis zich ook op andere punten in voor brandveiligheid. Ron van de Molengraft, manager Vastgoed Talis: “Alle woongebouwen van Talis werden vorig jaar gecontroleerd op vluchtwegen, brandcompartimentering, materiaal, inrichting en gebruik. Situaties waar direct actie nodig is, pakken we gelijk aan.” Daarnaast wordt er de komende jaren ingezet op verdere bewustwording op het thema brandveiligheid. “Hierbij werken we samen met gemeente en de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid.”

Bericht april 2021

Foto als voorbeeld.

menu