‘Acht tuinen worden Vrede en Vrijheidstuinen’

Opening met een fietstocht

Groene plekken verbinden met kunst geïnspireerd op vrede en vrijheid. Daar is afgelopen jaar op een achttal locaties in Nijmegen aan gewerkt. Op 11 december worden deze Vrede- en Vrijheidstuinen, ontmoetingsplekken in acht wijken, geopend met een fietstocht langs alle tuinen en de daar geplaatste werken.

Vanuit de Ontmoetingstuin in Meijhorst en Educatieve Natuurtuin Goffert. De fietstochten van zeker 20 kilometer lang, met pittig stukje Holleweg, beginnen om 14 uur. Graag aanmelden.

Op initiatief van Stichting Kus maakten deelnemers uit heel Nijmegen in een reeks workshops schilderijen, teksten, foto’s en andere kunstobjecten, met als onderwerp persoonlijke vrede en vrijheid. Een deel van het werk is in de acht tuinen geplaatst.

De tuinen zijn, ieder op eigen manier, een belangrijke verbindende factor in hun wijk en Nijmegen. Het gaat om de Educatieve Natuurtuin Goffert, De Groene Schakel in Grootstal, Land van Ooij, de Ontmoetingstuin in Meijhorst, de tuin rond het Pomphuisje van Kunstraffinaderij vlak bij het Centraal Station, de Theetuin van Hortus Nijmegen in Brakkenstein, Trainingscentrum Michi bij Park Staddijk, en de Wijkfabriek in de Wolfskuil.

In december is er een kleine expositie in wijkcentrum De Ster in Lent. In januari 2022 volgt een grote tentoonstelling in Passage Molenpoort, eerste verdieping. In de lente zijn er activiteiten in de verschillende tuinen. Info: stichtingkus@gmail.com, telefoon: 06-1819 4393.

Herinneringsboog in de Ontmoetingstuin in Meijhorst

Bericht december 2021

menu