‘Aardgasvrij rectificatie’

De gepubliceerde planning in de Dukenburger nummer 4-2023 en op de website klopt niet meer. Het is nog onbekend in welke jaren de panden van de woningcorporaties in Zwanenveld en Lankforst-Noord aardgasvrij worden.

In de Dukenburger schreven we welke woningen het eerste in aanmerking zouden komen om gasloos te worden. Het gaat om huizen en appartementen van de woningcorporaties Portaal, Talis en Woonwaarts. In een tabel stonden alle complexen vermeld. Dit kwam uit een publicatie gemaakt in opdracht van de woningcorporaties, gedateerd 20 januari 2023. In de tabel stond ook in welke jaren de corporaties verwachtten de complexen gasloos te maken. Op 8 maart jongstleden besloot de gemeenteraad te streven naar een warmtenet waarvan de meerderheid van de aandelen in handen van de overheid is. Dit net is op zijn vroegst in 2026 gerealiseerd. Dat heeft gevolgen voor de woningcorporaties. Momenteel noemen ze geen jaartallen meer.

Talis en Woonwaarts schrijven hierover: “In de Dukenburger van mei stond een tabel met een planning voor het aardgasvrij maken van de huurwoningen van de woningcorporaties. Deze planning klopt niet. De gemeente heeft plannen voor een warmtenet in Zwanenveld en Lankforst-Noord. Op dit moment onderzoeken de corporaties hoe en wanneer de woningen aangesloten zouden kunnen worden op een warmtenet. Als er meer duidelijk is, worden de bewoners hierover persoonlijk geïnformeerd. Ze horen dan ook wat dit voor hen betekent en hoe zij hierover kunnen meebeslissen.”

Bericht juli 2023

menu