‘Aardgasvrij in Meijhorst’

Koning winter regeerde over Nederland, meerdere vorstdagen achter elkaar, sneeuwjacht en oostenwind. Deze winterweek was dé testcase voor de 100% gasvrij huizen in Meijhorst van woningcorporatie Portaal.

Februari 2021 kwam er ineens een stroom van berichten op sociale media waar direct de politiek in dook. Kon het systeem dan toch die vorstdagen niet aan? Een snelle informatieronde op woensdag 10 februari, bij ons bekende adressen was echter positief, iedereen die wij bereikten zat er warmpjes bij.

Er zijn wel meldingen over moeilijk wennen aan het nieuwe stookgedrag. Er zijn een ook meldingen over fouten gemaakt bij installatie. Of dat bij het nul-op-de meterproject in Meijhorst ook speelt, is een vraag die verder onderzoek wenselijk maakt.

We vragen ook woningcorporatie Portaal om een reactie:

“Wij hebben metingen gedaan en gekeken naar de meldingen. Er zijn geen afwijkingen waargenomen en geen storingen.

Klik hier voor het hele artikel en de reactie van Portaal

Dit project wordt door veel partijen met een vergrootglas bekeken. Hoe gaan we het straks doen bij een aardgasvrij Zwanenveld? Hoe staan de mensen er dan voor? All-electric was tot nu toe vaak voor idealisten met eigen huizen, die bij tegenslag naar nieuwe oplossingen gingen zoeken.

Wij deden ook, in de Dukenburger nummer 9-2020 (klik hier), een oproep te reageren als bewoners het anders ervaren of wanneer we dingen vergeten waren. Helaas kwam hierop geen enkele reactie bij ons binnen. Voor de zomer wil de redactie met bewoners en woningcorporatie in gesprek komen om verder over dit project berichten. Aanmelden kan via mail: info@dedukenburger.nl  

Bericht april 2021

menu