Peter 2023-3

Breng vertrekt en RRR komt

246 stuks hebben ze ervan volgens de berichten begin maart, Ali Baba bussen.

Ze zijn ook nog onder verdachte omstandigheden verworven in een nieuwe concessie door vervoerder Keolis. Dat kostte ze al bijna 600.000 euro aan boete. Desalniettemin mochten ze nog twee jaar rijden onder een ‘noodconcessie’. Wie bedenkt het.

Het is toch wat dat lieden in driedelig pak achter een bureau elektrische bussen kiezen uit een land waar geen vrijheid van meningsuiting is en mensen van wieg tot kist bespioneerd en gevolgd worden in hun doen en laten? Onderdelen van deze bussen worden in strafkampen in elkaar gezet, zo meldde de Duitse televisie.

De provincies Gelderland, Overijssel en Flevoland gaan één openbaarvervoergebied worden dus grote kans dat Dukenburgers straks ook in een Ali Baba-bus hun OV-chipkaart voor de kaartlezer moeten houden. En dan maar hopen dat een Chinese veiligheidsman in Hangzhou niet meekijkt en registreert waar jij in en uitstapt.

Ze zijn nu gekeurd voor overname, deze bussen, met weer ‘poppenkast’. In 91 procent van de bussen zijn er problemen met de chauffeursstoel. En 70 procent van de bussen trekt met rijden op een rechte weg naar rechts. Een monteur vertelt: ‘Tijdens het repareren van twintig storingen komen we weer vijftig nieuwe tegen.’ In de pers stond een jaar geleden nog dat er 259 van deze bussen waren, nu lezen we 246 stuks. Zouden er al ‘gesneuveld’ zijn?

Overigens waar deze dingen in het buitenland en vooral in bergachtig gebied rijden zijn er al diverse uitgebrand. In maart is er een in Duitsland zomaar een huis ingereden, ook zo’n geruststelling.

Enfin in december van dit jaar worden we niet meer ‘Gebrengt’ maar is het ‘RRReizen’

Peter Saras

menu