Peter 2022-8

‘Laadpaal voor elektrische auto’s’

In Nijmegen zijn er begin oktober 339 autolaadpalen, zo geeft internet te lezen. Ook in Dukenburg groeit het aantal frequent.

Bij Winkelcentrum Meijhorst was er precies op het moment dat de nieuwbouw startte ook een geplaatst. Op de plek waar nu de achteruitgang van Albert Heijn is en waar met de bouw de bouwketen stonden. Precies een week na plaatsing verdween de laadpaal echter achter de hekken. Toen hij echt in de weg stond werd hij met een grijpertje uit de grond gehaald en onder de bouwkeet gelegd. Hoe het ‘hem’ – de laadpaal, tegenwoordig ook heel luxe laadstation genoemd – verder verging is onduidelijk, we zagen hem niet meer.

Sinds de opening van het winkelcentrum is er verder weinig gedaan aan de openbare ruimte.

Eén jaar na opening van het winkelcentrum kwam er in de zomer van 2022 plots een familielid van ‘hem’ op de parkeerplaats bij. Een hele nieuwe. Het zal zeker niet de laatste zijn in Dukenburg. Hij, de laadpaal schijnt mannelijk te zijn, is te vinden bij de Lidl supermarkt in Meijhorst.

Maar pas op: het laden moet binnen twee uur plaatsvinden met de blauwe parkeerschijf achter de voorruit en zonder ‘stekker’ mag je er toch echt niet staan.

Peter Saras

menu