‘2021 welkom…’

Helaas was de afsluiting van 2020 toch weer hier en daar eh … niet netjes. Jeugd speelde ‘kat en muis’ met de politie. De jongeren die toch zwaar vuurwerk in bezit hadden, vonden het nodig de ruiten van bushokjes te vernielen. En werkelijk kansloze die auto’s in brand moesten steken bij uitvaartcentrum Waalstede en op het terrein van het politiebureau in Zwanenveld. Dan nog veel afvalbrandjes, door de intellectuelen vreugdenvuren genoemd, in diverse wijken zoals in de 20e straat Zwanenveld, de 89e straat Malvert en 24e straat Meijhorst.

Met dit laatste brandje was ook het nieuwe jaar begonnen en na het blussen en vertrek van drie politiebusjes was tussen de maisonnettes de beer los… Wat bezielt ouders toe te staan wat hun kinderen hier allemaal deden?

Enfin 2021 is begonnen.

Het eerste nieuws is dat de ziekenhuizen het aanmerkelijk minder druk hebben gehad met ‘oud en nieuw klanten’. Toch meld het Radboudumc een persoon die een oog verliest. En er was beduidend minder vuurwerk, op nieuwjaarsdag te zien op straat gewoon schoon, wat er was leek wel veel zwaarder. Hoe komen we toch van die illegale troep af? En hoe dom kun je zijn het in huis te nemen?

Vanaf nu voorruit kijken, 2021 zal beter worden is bijna ieders overtuiging. Maar we zullen ons nog even in moeten houden.

 

Bericht januari 2021

menu